14 Feb. 2018 20:50

Reacția lui Nicolae Robu, după ce au fost dezvăluite salariile din Primăria Timișoara

Distribuie

Ce salariu are Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara.  Primarul Municipiului Timişoara (PMT), Nicolae Robu, a postat miercuri, 14 februarie, pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi atacă pe jurnalişti, după ce în presa locală au apărut informații despre salariile angajaților, inclusiv al lui și al şoferului său, Vasile Paraschiv.

„O NOUĂ DEMONSTRAȚIE DE PENIBIL A UNOR PRETINȘI JURNALIȘTI!

Nu cu mult timp în urmă, spuneam, cu gust amar, că presa, presa care, în opinia mea, ar trebui să joace un rol extrem de important în societate, a ajuns împânzită de indivizi și individe fără minte și fără caracter, care, în loc să informeze, dezinformează, calomniază, de cele mai multe ori. Ei bine, ieri sau alaltăieri, un astfel de neisprăvit care se pretinde jurnalist, a prezentat drept mari descoperiri salariile angajaților Primăriei Timișoara, salarii stabilite prin hotărâre de consiliu local –deci: publice, o dată cu respectiva-, iar în cazul Primarului, prin lege, publică și aceasta.

Astfel, s-a făcut știre națională cât de mari sunt salariile în Primăria Timișoara! O abordare profesională, ar fi arătat că salariile în Primăria Timișoara sunt printre cele moderate, între primăriile comparabile și chiar mici în comparație cu ale altor structuri de administrație publică locală, cum ar fi Consiliul Județean Timiș. Dar, cum cititul este obositor pt unii –de aceea, ei au scris mult mai mult decât au citit, se poate deduce asta foarte ușor după ce scriu-, 'marii jurnaliști' n-au făcut un minim efort de documentare. Mi-ar fi plăcut să văd un tabel comparativ cu salariile în primăriile primelor zece orașe ale țării după populație, spre exemplu și în consiliile județene ale județelor corespondente. Dar, dacă s-ar fi făcut așa ceva, puteam vorbi de un act de presă, ori, acte de presă sunt prea puțini lucrători în domeniu –nu le spun jurnaliști, din respect pt ceea ce înseamnă să fii jurnalist!- apți să facă (e dătător de speranță, însă, că, totuși, mai sunt).

Știrea națională despre care am vorbit l-a avut în centru pe șoferul meu, șofer care câștigă, chipurile, 10000 lei pe lună. De fapt, în mână, câștigă 6500 lei pe lună. Nu puțin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun 'jurnaliștii' este că dl. Paraschiv -așa îl cheamă- nu câștigă acest salariu ca șofer, ci ca șef de serviciu în Poliția Locală, pt că eu, în loc să plătesc distinct un șofer, în situația în care timpul cât un șofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept șofer un șef de serviciu. Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta. Evident, eu aș avea dreptul, la cât e durata zilei mele de lucru –o durată ilegală, iată, eu mă autodenunț că încalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiș a și cerut ITM –îmi reamintesc și sunt convins că și dv. vă reamintiți, cu plăcere-, să mă sanționeze, să vedeți până unde se poate merge în România!-, aș avea dreptul, reiau ideea, să angajez un șef de serviciu și doi șoferi. Dar, fac economii, folosind drept șofer un șef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulțime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit și el, alături de mine!

P.S. Eu câștig circa 12 000 lei pe lună, nicidecum 17 000 lei!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Opiniatimisoarei.ro a aflat, pe surse, ce venituri au șefii în Primăria Timișoara, după majorările recente (salarii de la primărie, la care se adaugă alte indemnizații de la societăți din subordine sau pensii):

 • Nicolae Robu, primar – 16.313 lei brut (PMT) + 17.332 lei brut de la Universitatea Politehnica Timişoara (UPT), unde continuă să țină cursuri
 • Dan Diaconu, viceprimar – 14.500 lei brut (salariu PMT)
 • Farkas Imre, viceprimar – 14.500 lei brut (salariu PMT)
 • Rodica Aurelian, șef Seviciu Resurse Umane – 18.060 lei brut (salariu PMT) + 436 lei (de la o direcție din subordinea primăriei)
 • Simona Dragoi, secretar – 12.885 lei brut (salariu PMT)
 • Robert Kristof, city-manager – 11.000 lei brut (salariu PMT) + 185 lei (de la altă instituție din subordine)
 • Adrian Bodo, șef Direcția Fiscală – 10.656 lei brut (salariu PMT)
 • Cultia Chis, șef Direcția Tehnică – 15.345 lei brut (salariu PMT) + 2.700 lei (de la o societate din subordine)
 • Cătălin Iapa, consilier al primarului – 5.100 lei brut (salariu PMT) + 2.612 lei (alte insitutii din subordine)
 • Sanda Greblă, consilier – 4.273 lei brut (salariu PMT) + 3.146 lei (de la o societate din subordine)
 • Ioan Nasleu, consilier al primarului – 5.200 lei brut (salariu PMT) + 3.100 lei (de la o societate din subordine)
 • Ioan Goia, director RATT – 10.157 lei brut (salariu RATT)
 • Vasile Paraschiv, șoferul lui Nicolae Robu – 9.384 lei brut (salariu de la Poliția Locală, de unde e detașat la primărie)
 • Dorel Cojan, șef Poliția Locală – 10.902 lei brut (salariu Poliția Locală) + peste 6.000 lei (pensie MAI)
 • Rodica Cojan, șef Direcția de Asistentă Socială – 11.580 lei brut (salariu PMT).

Recent, imagini de coșmar au fost surprinse la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Reacția autorităților? 'Spitalul este în renovare'!


CITEȘTE ȘI…

PSD se reunește în forul de conducere: Evaluarea secretarilor de stat și poziționarea în scandalul DNA, pe agendă

INS: Creștere economică de 7% în 2017. Este cea mai mare creștere din ultimii ani


 

Loading...
Comentarii