MENIU CAUTĂ
06 Mar. 2018 15:58 , de Cristian Simion

Compania OMV, obligată să plătească daune familiei unui copil mort în apropierea unei sonde

Distribuie

Compania OMV Petrom trebuie să plătească 135.000 de euro familiei unui băiețel care a murit, la doar nouă ani, după ce a intrat în perimetrul unei sonde de petrol care nu era împrejmuit cu gard și s-a intoxicat cu gazele emanate. Ambii părinți, dar și toți cei patru frați ai copilului s-au constituit părți civile și au cerut bani de la OMV Petrom.

Cumplita tragedie s-a produs în februarie 2014, când la nici 200 de centimmetri de capătul conductei care deriva din coloana de exploatare a unei sonde de extracţie aparţinând SC OMV Petrom SA din comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani a fost găsit fără suflare trupul băiatului de doar nouă ani. Se pare că băiețelul a mers la marginea satului să se joace, a intrat în perimetrul sondei care nu era împrejmuit cu gard și a murit intoxicat.

La sfârşitul anului 2015, procurorii Parchetului General au trimis în judecată OMV Petrom sub acuzația de ucidere din culpă.

Anchetatorii au susținut că prin neîmprejmuirea cu gard a beciului sondei compania petrolieră a permis ca o persoană rămasă neidentificată să poată deschide ventilul de la derivaţia din coloana de exploatare a sondei, precum și pătrunderea copilului în perimetrul care ar fi trebuit să fie complet închis şi încuiat. Toată familia băiatului – mama, tatăl și cei patru frați ai acestuia – s-au constituit părți civile în dosar.

Pe lângă plata daunelor morale, OMV Petrom a fost condamnată și la plata unei amenzi penale in cuantum de 380.000. lei, reprezentțnd 200 de zile amendă, suma corespunzatoare unei zile amendă fiind de 1.900 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, dar și la plata sumei de 12.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia nu este definitifvă și poate fi contestată.

Citește și: De ce a accesat România doar 10,7% din fondurile UE: 'para-ndărătul' taie interesul românilor pentru bani europeni

Loading...
Comentarii