Fiul ministrului Justiției a câștigat concursul pentru un post la Universitatea din Iași. Ministerul Educației verifică modul în care a fost organizat

11 august 2017 19:35

Fiul ministrului Justiției Tudorel Toader a câștigat concursul pentru un post de asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității din Iaşi. Ministerul Educației verifică modul în care a fost organizat concursul, după ce au apărut informații că Senatul universităţii a modificat un articol din metodologia de angajare pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs.

Ministerul Educației a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că verificările vizează ocuparea postului de asistent universitar, pe o perioadă determinată, la disciplina Drept civil, scos la concurs de Facultatea de Drept a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017.

Controlul Ministerului Educației are loc după ce 7est.ro a scris că Senatul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a modificat cu o lună înainte un articol din metodologia de angajare, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris pe Facebook că afirmațiile promovate în spațiul public sunt tendențioase.

”Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universității. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept!”, a precizat Tudorel Toader, care a postat pe pagina sa de Facebook şi o fotografie în care este alături de fiul său.

Tudorel Toader a fost rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, funcție din care s-a suspendat după ce a fost desemnat ministru al Justiției.

Senatul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat Ionuț Alexandru Toader. Fiul ministrului Justiției a putut să se prezinte la concurs pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Alexandru Toader este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil, a scris 7est.ro.

Universitatea a anunțat la sfârşitul lunii aprilie scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar la Facultatea de Drept, pentru disciplina „Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”. Un articol din metodologia de concurs a fost schimbat de Senatul Universității în 30 martie, fiind atunci eliminată prevederea ca pentru postul de asistent universitar să fie necesar doar titlul de doctor în Drept Civil. Alexandru Toader a fost singurul concurent și a fost declarat admis cu media 9,24.

Fiul ministrului Justiției a putut să se înscrie la concurs pentru că tatăl său s-a suspendat din funcția de rector, în condițiile în care Regulamentul universităţii nu permite angajarea pe un post didactic a celor care au rude în conducerea universității.


Citește și: EXCLUSIV | Fiica celebrului comentator sportiv Dumitru Graur, vedetă la TVR 2. „Nu mi-e frică de șefi, cât mi-e frică de ce-mi va zice mama”

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro