FOTO&VIDEO/ Ziua Porților Deschise în Portul Militar din Constanța. Expoziție de tehnică și armament

12 august 2017 15:46 De: ,

Marți 15 august se sărbătorește Ziua Marinei, cele mai ample manifestări desfășurându-se în garnizoana Constanța. Sâmbătă, în Portul Militar, a fost Ziua Porților Deschise.

Navele Gărzii de Coastă, navele militare, un elicopter Puma Naval aparținând Forțelor Navale și chiar și bătrânul submarin Delfinul au fost deschise pentru vizitare de către civili. Localnici, dar și turiști au luat cu asalt Portul Militar, atracția cea mai mare fiind la submarinul Delfinul, fregata Regina Maria și elicopterul militar.
Majoritatea curioșilor au fost copiii, dar nici părinții lor nu s-au lăsat mai prejos, sau domnișoare care încercau să iasă în evidență, dorind probabil să atragă atenția marinarilor în uniformele lor alb imaculate. Nu au lipsit nici expoziții de armament, pentru anul acesta fiind expuse multe dintre noile tipuri de arme cu care au fost înzestrate forțele militare. Au fost prezente și bătrânele AKM-uri, cele mai apreciate fiind cele cu lunetă.
Vizitatorii au putut asculta și muzică din repertoriul popular și bineînțeles, nu a lipsit nici fanfara Forțelor Navale.
Și pe Faleza Dunării din Brăila a fost organizată, de către Comandamentul Flotilei Fluviale, o expoziție de nave militare, tehnică și armament. Cei care au fost prezenți la Ziua Porților Deshise au putut asista și la jocuri marinărești, precum alergarea în sac, aruncarea bandulei și trasul la parâmă.
Și la Tulcea s-a organizat, sâmbătă, 12 august, între orele 09.00-14.00, Ziua Porților Deschise, în portul militar, expoziție de tehnică și armament, vizitarea navelor militare fluviale.
Și la Tulcea se va organiza, sâmbătă, 12 august, între orele 09.00-14.00, Ziua Porților Deschise, în portul militar, expoziție de tehnică și armament, vizitarea navelor militare fluviale. Marți, 15 august, între orele 09.00-13.00, va avea loc Exercițiul demonstrativ întrunit Forțele Navale Române 17, dar se vor organiza și jocuri și concursuri marinărești, parade navale.
Ziua Marinei se sărbătoreşte pe 15 august, la Constanţa. Evenimentul va fi celebrat alături de publicul larg, fapt ce reprezintă o premieră în istoria spectacolului naval.

 

FOTO și VIDEO: Cătălin Schipor

Citește și: EXCLUSIV/ Alexandru Arșinel își neglijează sănătatea de dragul partenerei sale. Sacrificiu în numele soției!

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro