MENIU CAUTĂ
03 Aug. 2018 21:19

Fosta adjunctă a lui Bica e noul procuror-şef adjunct al DIICOT. Soțul ei a fost trimis în judecată de DNA

Distribuie

Giorgiana Hosu, fosta adjunctă a lui Bica, e noul procuror-şef adjunct al DIICOT. Ea a fost delegată, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, în urma unei decizii luată de procurorul general Augustin Lazăr. 

Cel care a propus-o pe Giorgiana Hosu pentru această funcţie a fost şeful DIICOT, Felix Bănilă, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Giorgiana Hosu a mai ocupat funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, în perioada în care instituţia era condusă de Alina Bica.

Ea a candidat fără succes în 2015 la funcţia de procuror şef al DIICOT, pierzând competiţia în favoarea lui Daniel Horodniceanu.

Ulterior, în mai 2016, Giorgiana Hosu a depus o cerere la CSM prin care a solicitat încetarea activităţii la DIICOT, ea revenind la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Motivul pentru care Giorgiana Hosu a plecat în 2016 de la DIICOT a fost faptul că ministrul Justiţiei de atunci, Raluca Prună, nu a mai propus-o pentru un nou mandat în structura de conducere a Direcţiei.

În 2017, soţul Giorgianei Hosu, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă.


CITEȘTE ȘI: 

REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO

VIDEO/Pasul Neputinţei'. Reabilitat în urmă cu 14 ani, podul feroviar de la Bobolia, grav afectat de viituri, este pus în siguranţă' cu traverse scoase din uz

Loading...
Comentarii