MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 16:50 , de Valentina Postelnicu

VIDEO. Guvernul sesizează vineri CCR, după refuzul lui Iohannis de a semna numirile de miniştri. Dăncilă l-a sunat pe Iohannis

Distribuie

Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat numirile în funcţie a miniştrilor la Dezvoltare Regională şi Transporturi. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Parlament, că a vorbit la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a transmis că nu va semna aceste numiri până săptămâna viitoare.

Decizia privind sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la un conflict preşedinte-Guvern a venit în urma întâlnirii dintre premierul Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Cei doi au discutat despre sesizarea împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care șeful statului amână decizia în cazul celor doi miniştri propuşi de Coaliţie, iar PSD a anunţat că nu mai tolerează întârzierea.

„Vom sesiza CCR, astăzi am vorbit cu preşedintele Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele”, a spus premierul.

Dăncilă a continuat: „Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională”.

Întrebată ce i-a transmis, mai exact, preşedintele, premierul a spus: „Preşedintele, aşa cum am spus înainte, preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare”.

„Dacă îmi dădea o dată, o spuneam, deci mi-a spus că până săptămâna viitoare..”, a completat ea.

Fiind întrebată când va fi depusă sesizarea la CCR, premierul a precizat: „Mâine (vineri – n.r.), da, vom sesiza Curtea Constituţională”.

Citeşte şi: EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii 90

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia
Loading...
Comentarii