21 Apr. 2017 10:21

Noul smartphone de la HTC va putea fi utilizat prin strângerea mâinii. Modelul, initulat “U”, va fi lansat pe 16 mai 2017

Distribuie

Noul smartphone de la HTC va fi utilizat prin strângerea mâinii. Următorul model de telefon lansat de compania taiwanezeă HTC, pe 16 mai 2017, va fi unul compresibil și va fi intitulat, simplu, “U”.

Totuși, nu este vorba de o compresare în adevăratul sens al cuvântului, care să modifice forma dispozitivului, ci compresare în sensul de a pune presiune pentru a crea un nou tip de interacțiune, scrie profit.ro.

Acest gadget inedit va fi dotat cu senzori laterali care vor sesiza când telefonul este strâns cu mâna, mai tare decât în mod obișnuit, și va transmite feedback-ul către software, care va realiza o anumită funcție.

Astfel, pentru a reveni la ecranul anterior sau a închide o aplicație, după caz, utilizatorul ar putea strânge puțin mai tare telefonul, în loc să-și mute degetul, și să apese butonul alocat acelei funcții.

Specialiști susțin, însă, că ideea e  interesantă, însă nu este o descoperire tehnologică extraordinară. Practic, așa cum alți producători recunosc diferitele nivele de presiune asupra ecranului, HTC va face același lucru…  dar în ceea ce privește carcasa.

FOTO: htc.com

Comentarii
← Inchide