„Nu rămâneţi însărcinate până în 2018”. Avertismentul medicilor, după răspândirea virusului Zika

23 ianuarie 2016 11:39

Ministerul Sănătăţii din El Salvador sfătuieşte femeile să nu rămână însărcinate în următorii doi ani, din cauza răspândirii virusului Zika.

Virusul Zika, răspândit în peste 22 ţări din America Latină şi în Caraibe, a determinat autorităţile să emită o avertizare pentru femeile care vor să rămână însărcinate în următorii doi ani. Pentru că virusul provoacă malformaţii grave fătului, femeile sunt sfătuite să nu facă copii până în anul 2018, scrie Daily Mail.

Sfătuim toate femeile să evite o sarcină anul acesta sau anul următor„, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii din El Salvador, Eduardo Espinoza.

Decizia de a face acest anunţ vine după ce în El Salvador 5.397 de oameni au contactat acest virus, din anul 2015 şi până în prezent.

Femeile însărcinate, foarte vulnerabile la virusul Zika

Virusul zika se transmite prin înțepătura țânțarului ‘Aedes aegypti’ de care oamenii trebuie să se ferească mai ales ziua. Simptomele maladiei zika sunt febră, prurit cutanat, dureri articulare, stare generală proastă și conjunctivită și apar la 12 zile după contagiere. Foarte vulnerabile în faţa virusului Zika sunt femeile însărcinate, care pot naşte bebeluşi cu malformaţii grave, precum microcefalia. (dimensiuni anormal de mici ale craniului).

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro