MENIU CAUTĂ
23 Oct. 2017 15:15 , de Cătălin Lupășteanu

Procurorul Negulescu în fața judecătorilor: Persoane cercetate penal, direct sau prin interpuși, au acces la posturi de televiziune

Distribuie

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a vorbit, luni, în fața unui complet de cinci judecători care a analizat contestația sa împotriva deciziei de suspendare din magistratură.

În fața judecătorilor Negulescu și-a spus oful și a rugat instanța să îi admită acțiunea.

„Aș avea multe de spus referitor la ce s-a întâmplat cu mine de un an de zile de când sunt mediatizat doar pe anumite posturi iar eu știu motivele', a spus apăsat Negulescu.

El pune tot ce i se întâmplă pe seama unor persoane pretins interesate de denigrarea sa publică urmare dosarelor penale pe care el le-a instrumentat.

„Persoane cercetate penal, direct sau prin interpuși, au acces la aceste posturi de televiziune și le controlează. Eu nu sunt urmărit penal, cercetat, reținut și arestat', le-a mai spus Negulescu judecătorilor ICCJ.

Procuror amenințat de ziariști

Negulescu le-a mai arătat judecătorilor că nu dorește niciunui coleg de-al său magistrat o situație similară cu cea prin care trece el și a susținut că a fost nevoit, din cauza presiunii mediatice, să părăsească orașul Ploiești.

„Ceea ce se întâmplă cu mine nu doresc niciunui magistrat. Mi-am luat soția și am plecat din Ploiești. Am plecat din casă și acolo am lăsat și doua pisici, are cineva grija de mine. Sunt bulversat de ceea ce mi s-a întâmplat. Au stat carele de transmisie în fața blocului. Copilul meu nu are nicio vină că îl cheamă Negulescu, să se ducă la el la servici', a arătat magistratul suspendat.

El a arătat că presiunea mediatică este uriașă, în contextul în care el nu a avut achitări în dosarele instrumentate de el și trimise în judecată.

Am adus două miliarde la stat în dosarul Lukoil

„Eu nu am niciun dosar în care să se fi dat o achitare. Stau și încasez și încasez de la presă. Eu am adus statului două miliarde de euro în dosarul Lukoil. I-am adus statului', a spus Negulescu.

El susține că și-ar fi închis telefonul pentru că ar fi primit „mesaje de amenințare de la ziariști'. „Am plecat cu familia și stau într-un apartament normal, nu într-o vilă', și-a încheiat Negulescu declarațiile.

Apărătorii lui Negulescu eu explicat instanței de judecată că decizia de suspendare luată de CSM în cazul clientului lor este nelegală pentru că el se afla în concediu la momentul primirii citației de la Consiliu.

Pe 28 februarie, Secția pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcție a magistratului Negulescu, transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Completul de cinci judecători a rămas în pronunțare în acest caz și urmează să stabilească dacă admite acțiunea procurorului sau menține decizia de suspendare a Consiliului Superior al Magistraturii,

Loading...
Comentarii