Vinul îngrașă. Câte calorii conține un pahar de vin

18 ianuarie 2016 21:54

Alcoolul este o sursă consistentă de calorii și se știe că un consum ridicat de alcool tare și de bere favorizează creșterea în greutate. În limbaj comun, băutorii fac burtă.

Caloriile din alcool sunt extrem de nefaste pentru greutate Un gram de alcool pur furnizează 7 kcal, la care se adaugă carbohidrații (glucide). Prin urmare, cantitatea de calorii variază în funcție de băutură. Astfel, un pahar de vin standard (12 cl) conține 10 grame de alcool, adică 70 kcal. Un pahar cu vodka-cola (15 cl) conține și el 10 grame de alcool, însă glucidele fac să crească aportul caloric la 122 kcal. Berea pils (25 cl) are 110 kcal, iar cocktailurile fructate alcoolizate au până la 180 kcal pe pahar.
Dacă se adaugă aceste aporturi, numărul de calorii poate urca foarte repede la consumul a câteva pahare pe zi, reprezentând un procent însemnat din totalul de calorii recomandat. În cazul în care consumul de alimente este normal (și de obicei prea mare în raport cu necesitățile energetice ale organismului) și se adaugă băuturi alcoolizate, pândește în mod logic creșterea în greutate.
Acumularea de grăsime este perceptibilă îndeosebi la marii băutori de bere. La bărbați, ea se situează îndeosebi pe abdomen, iar la femei, pe șolduri și fese.
 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro