02 Mar. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

3 rețete cu orez. Sățioase, rapide și gustoase

Distribuie

Orezul se gătește rapid. Combinat cu legume devine un fel de mâncare hrănitor și sățios, mai ales pe timp de iarnă. Sunt potriviți și pentru post. Gătește și tu 3 rețete cu orez.

 

 

Ardei umpluți / VIDEO

 

Ingrediente: 3 ardei grași (roșii), o ceapă, două linguri de ulei, o cutie sos de roșii, sare, piper, o legătură de pătrunjel, un pahar de orez.

Preparare: se spală şi se taie ardei la un capăt, se curăţă cotorul şi pieliţele albe;  într-o tigaie se călesc orezul, verdeţurile spălate şi tocate (se păstrează puţin pătrunjel pentru servit), ceapa rasă pe răzătoare, o lingură de ulei, sare şi piper. Se umplu ardeii cu acest amestec numai pe 3/4 (orezul se va umfla), se aşază în picioare într-o cratiţă cu restul de ulei de măsline şi se varsă atâta apă cât să-i acopere. Se adaugă sucul de roşii. Se fierb cam 45 de minute, până se înmoaie orezul. Se servesc cu pătrunel tocat.

 

 

 

 

La cuptor

 

Ingrediente: 1 1/2 cană orez, 4 1/2 căni apă, 3-4 căţei de usturoi, sare, puţin piper măcinat, 2 linguri de ulei, pătrunjel
Preparare: Se taie usturoiul mărunt. Într-o cratiţă înaltă, care poate fi introdusă la cuptor, se încinge uleiul. Se pune apa la fiert şi se încinge cuptorul.  Apoi se adaugă usturoiul în uleiul încins şi, imediat, orezul. Se căleşte bine, amestecând cu o lingură de lemn, până devine uşor auriu. Apoi, se toarnă apa fierbinte peste orez, se adaugă piper şi sare, după gust, şi se introduce vasul la cuptor. Orezul este gata când toată apa din vas s-a evaporat. Nu e nevoie să amesteci. Se serveşte cu pătrunjel tocat.

Cu legume

Ingrediente: o cană de orez, 3 căni de apă, o ceapă mică, o pungă cu amestec de legume congelate (porumb, mazăre, ardei), 3 linguri de ulei, sare, piper
Preparare: orezul se spală şi se fierbe în apă. Se scurge apoi. Într-o tigaie se pune uleiul, 3 linguri de apă şi ceapa tocată mărunt. Se lasă 3-4 minute şi se adaugă legumele, sare şi piper. Tigaia se lasă pe foc până se înmoaie puţin legumele. Se adaugă orezul fiert, se amestecă cu legumele şi se opreşte focul. Se mănâncă ca atare sau ca garnitură.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, sâmbătă, 22 septembrie 2018. Taurii au reacții exagerate
Loading...
Comentarii