06 Aug. 2018 10:00

VIDEO/ Cafea cu parfum de zâmbete. Un coffee-shop din București dă cafea ”pe caiet”. ”Nu încercăm să schimbăm lumea, dar îi ajutăm pe cei care vor să facă”

Distribuie

Cafea cu parfum de zâmbete. Diminețile grele se tratează cu cafea. Și cu zâmbete la schimb, ar adăuga angajații unui coffee-shop din București. La ei, plata cafelei se poate face…pe caiet. Și, uneori, costă numai un zâmbet. Totul legal și fiscalizat, spun afaceriștii. Asta pentru că 'zâmbetele și buna dispoziție' nu costă nimic. Și au trecut asta pe bonul fiscal.

Vali are puțin peste 20 de ani și, în ultimul an, aproape s-a îndrăgostit de locul lui de muncă. Nu s-a gândit vreodată să prepare sau să servească produse din cafea și nici nu și-a dorit asta. Întâmplarea și, poate, curiozitatea, l-au adus pe postul de barista amator. Și nici nu vrea să plece prea curând, căci a descoperit nu cafeaua, ci zâmbetele gratuite.

Cum cobori la metrou la Universitate, în pasaj, te lovești de o muzică latino. Nu trebuie să fii fan, dar n-ai cum să nu o auzi și să nu te întrebi ce e acolo. Un banal coffee-shop, la fel cum sunt multe altele în tot Bucureștiul. Un lucru e diferit: uneori, o cafea costă numai un zâmbet.

Micul magazin de cafea încearcă o revoluție. Mică și ea, dar esențială. Revoluția dimineților. Astfel, coffee-shopul nu tratează doar somnul și oboseala, ci și proasta dispoziție și încrâncenarea. Când n-ai bani de cafea, nu poți plăti cu cardul. Poți, însă, lua cafea pe datorie.

Comentarii