28 Mar. 2018 15:18

Deputatul Nicușor Dan, dat afară din Primăria Capitalei de polițiștii locali

Distribuie

Scandal la Primăria Capitalei. Prezent în sala de consiliu, deputatul Nicușor Dan a fost dat afară de polițiștii locali. El a declarat că va face plângere penală pe numele lui Orlando Culea, președintele de ședință, care nu l-a lăsat să ia cuvântul.

Nicușor Dan a vrut să ia cuvântul în contextul Proiectului de hotărâre privind darea în administrare către Administrația Străzilor, Administrația Domeniului Public Sector 1 și RATB a obiectivului de investiții 'Străpungere Buzești – Berzei' . 'Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură și am venit să iau cuvântul așa cum legea îmi permite. Președintele de ședință spune că regulamentul consiliului general este mai important decât legea, ceea ce este o aberație juridică. Am venit să vorbesc de proiectul Berzei- Buzești, care e pe odinea de zi. Prin acest proiect  se transferă de la Primăria Municipiului București către Administrația Străzilor lucrarea Berzei – Buzești care nu a fost niciodată recepționată de primărie. Din cauza numeroaselor sale nelegalități nu există un proces verbal de recepție. Acolo, din cauză că totul a fost ilegal, instanțele au anulat și PUZ-ul și  toate autorizațiile de construire. Deci Berzei- Buzești, în momentul de față nu are autorizație de construire valabilă și nici un proces verbal de recepție conform legii', a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a mai spus că a venit la consiliu ca să atragă atenția consilierilor generali și asupra proiectului privind extinderea Căii Călărașilor, unde pot exista și alte soluții decât demolarea clădirilor istorice.

Deputatul a mai spus că mâine, 29 martie,  va merge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru a depune plângere penală pe numele lui Orlando Culea, președintele de ședință care l-a dat afară din sală.

Comentarii