29 Aug. 2018 14:00

VIDEO EXCLUSIV/ Doinița Oancea debutează în teatru în această săptămână la Constanța. „S-ar putea să-mi placă dar nu știu dacă aș părăsi serialele pentru teatru vreodată”

Distribuie

Doinița Oancea a ajuns printr-o întâmplare actriță și, după ce în pauzele de filmări de la „Inimă de țigan' urma cursurile facultății de teatru, a devenit una dintre cele mai apreciate actrițe de la noi. Acum, Doinița Oancea debutează în teatru și pornește într-un turneu cu piesa prin toată țara.

La fix 10 ani de la debutul ei ca actriță, în 2008 jucând rolul Minodorei în telenovela românească „Inimă de țigan', Doinița Oancea se pregătește să cucerească și publicul consumator de piese de teatru. „Ca să-ți zic una nouă și proaspătă. Iată-mă cum săptămâna asta voi avea primul spectacol de teatru, ever, dar nu vă invit că îmi e rușine. Am emoții', ne-a povestit Doinița, care deși a repetat încontinuu pentru marele ei debut pe scândură, tot nu are încredere 100% în ea. „Mă trec niște emoții de nu pot să-ți povestesc. Zilele astea de fiecare dată când am repetat piesa, bine e și una mai grea și mai încărcată, am avut pielea de găină de fiecare dată, la fiecare scenă, cu fiecare partener. Fără glumă îți spun'. Chiar dacă este profesionistă și în ultimii 10 ani a apărut în tot soiul de seriale, Doinița susține că teatrul și apariția directă în fața publicului o lasă efectiv fără aer. „Nu știu ce voi face la premieră. Este la Constanța. Știu doar că o să avem acolo un șnur, pe scena de acolo, ca să văd cum să mă poziționez în scenă. Sunt cam toată piesa în scenă. E adevărat. E foarte bine să ai emoții pentru că dacă nu ai emoții, n-ai fi un om sensibil, dacă n-ai avea sensibilitate, n-ai transmite, adică publicul n-ar simți nimic de la tine, dar mai sunt acele emoții care te pot bloca. De alea nu am nevoie. Iar eu mă simt așa ca și când aș fi băut 100 de cafele și îmi e sufletul în gât, și îmi e mintea acolo. Cum îmi zboară mintea la piesă, cum rămân parcă fără aer', ne-a mărturisit actrița.

Comentarii