10 Iun. 2018 21:00

VIDEO Am văzut spectacolul „Vlaicu Vodă”, punerea în scenă de jumătate de million de euro. A meritat cheltuiala?

Distribuie

Imagini din piesa „Vlaicu Vodă' pe care s-a cheltuit jumătate de milion de euro. Spectacolul a fost o alternativă pentru mitingul PSD de aseară, la ea participând bucureștenii care cred că „politica nu e făcută de cine trebuie'. Așa că au evadat în trecut, prin intermediul unei piese de teatru care are ca scenă un adevărat sat medieval și a costat jumătate de million de euro. În piesă joacă și Lavinia Șandru.

Soarele e la apus și Casa Poporului ațipește într-o liniște incredibilă. La Universitate, Gay Pride își dă ultimele acorduri pe muzică techno, iar în Piața Victoriei abia încep discursurile politice. Dar în Piața Constituției e liniște. Așa că atunci când regizorul strigă câteva indicații, ecoul se rostogolește de geamuri și răsună adânc.

Un amfiteatru cu scaune se află chiar în mijlocul satului medieval amenajat special pentru spectacol. Încep să apară unul câte unul invitații. La intrare li se dă fiecăruia o pelerină, astfel că în scurtă vreme, tot satul se umple de pelerine fluturând, în explorarea locului. „Ema Constantin evoluează în această piesă, fiica noastră, joacă în această piesă și vrem să retrăim vremurile lui Vlaicu Vodă. Faptul că se joacă în aer liber e inedit. E singurul eveniment la care participăm azi și e singurul important pentru noi', ne spune o doamnă care s-a așezat la hanul amenajat cu o bere în față, împreună cu soțul său. O doamnă se distinge dintr-un grup de copii. „Am vrut să intru puțin în atmosferă, să fiu în altă epocă și însoțită de elevii mei să ne bucurăm de un eveniment deosebit. Decorul și costumele sunt frumoase și tot ce se întâmplă aici. Am văzut la televizor ce e dincolo, dar ne desprindem, realitatea e mult prea crudă, de aceea preferăm arta, cultura, lăsăm politica. Ar trebui să o facă cine trebuie, din păcate, nu o face cine trebuie', explică profesoara.

Comentarii