Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > GALERIE FOTO| Cum arată satul amenajat în fața Palatului Parlamentului. Cai, oi și gâște, aduse ca element de autenticitate

GALERIE FOTO| Cum arată satul amenajat în fața Palatului Parlamentului. Cai, oi și gâște, aduse ca element de autenticitate

V-ați imaginat vreodată că veți vedea oi, gâște, rațe, capre și cai în Piața Constituției? Ei bine, astăzi și mâine puteți “admira” toate aceste vietăți chiar în centrul Capitalei. Au fost aduse cu ocazia evenimentului intitulat “Vlaicu Vodă”, organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior .

Cavaleri, scutieri, domnițe și străjeri s-au adunat încă de ieri în Piața Constituției. În satul medieval amenajat în fața Palatului Parlamentului sunt zeci de figuranți, fiecare având un rol bine stabilit. Puteți  vedea și țărani care mătură paiele din fața caselor lor, dar și pe cei care îngrijesc animalele: cai, gâște, rațe, oi, capre și altele. Din peisaj nu lipsesc nici replicile de armele, scuturile și armurile, pe care le prezintă un meșter fierar.

Lavinia Șandru va juca în piesa de teatru

Lumea satului medieval construit în mărime naturală și-a deschis porțile de ieri în Piața Constituției, iar publicul este invitat să participați la o adevărată lecție de istorie interactivă prin muzică, dansuri și activități meșteșugărești străvechi. Vor exista și dansuri și jocuri medievale, dar și turniruri.

În Piața Constituției au fost montate nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meșteșugari, un han și o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeș). Toate vor reconstitui, exact ca odinioară, atmosfera tipic medievală. Veți avea ocazia să descoperiți cum se trăia în țara noastră în secolul al XIV-lea, în vremea lui Vlaicu Vodă (Vladislav I), domn al Țării Românești între 1364 și cca. 1377.

De la ora 21.00, astăzi și mâine va fi pus în scenă spectacolul Vlaicu- Vodă, cel mai mare eveniment de teatru în aer liber. Publicul va sta pe o rotativă și se va învârti după acțiunile actorilor. Printre actori o veți putea vedea jucând și pe Lavinia Șandru, care va avea rolul Doamnei Clara.

Pentru acest spectacol Primăria Capitalei a cheltuit aproape 2 milioane de lei (431.000 de euro).

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Lovitură ca-n filme. Trei bărbați au coborât cu frânghii, de la etajul 5, un seif cu 100.000 de lei! (VIDEO)

Close
Închide
  Close