Prin programul X-in-1, Nissan încearcă să atragă cât mai mulți clienți pentru modelele 100% electrice, precum și pentru cele cu motorizări din gama e-Power (actualele Qashqai și X-Trail în Europa). În acest sens, Nissan a dezvoltat un prototip de grup motopropulsor 3-în-1, soluție tehnică ce modularizează motorul, invertorul și reductorul pentru utilizare în aplicațiile vehiculelor electrice. Un prototip 5-în-1, care oferă în plus generatorul de putere și unitatea de transfer, este planificat pentru a fi introdus la scară largă pentru modelele e-Power din viitor.

Abordarea X-in-1, care acoperă atât soluțiile 3-în-1, cât și 5-în-1, precum și alte variante posibile, a fost dezvoltată cu gândul de a permite componentelor de bază din sistemele EV și e-Power să fie fabricate pe aceeași linie de producție.

Experiența în electrificare a niponilor este una vastă. Să nu uităm că Nissan a devenit primul producător auto din lume care a comercializat în masă un vehicul electric încă din 2010 în persoana lui Nissan LEAF. Mai mult decât atât, primul sistem e-Power, ce utilizează tehnologia EV într-un sistem hibrid ce folosește motorul termic cu funcție exclusivă de generator, a fost lansată pe piață în 2016.

„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș.  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL
Recomandări
„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș. INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL

Concret, abordarea X-in-1 a sistemului de propulsie electrificat își propune să atingă o paritate a prețurilor pentru versiunile e-Power și pentru modelele electrice echivalente până în 2026. În același timp, unitatea electrică va scădea în dimensiune și greutate, facilitând performanțele vehiculului și conduce la minimizarea zgomotului și a vibrațiilor simțite în habitaclu.

Nissan ne spune despre noul motor electric dezvoltat în cadrul programului X-in-1 că va utiliza elemente grele de pământuri rare la 1% sau chiar mai puțin din greutatea magnetului. Citește continuarea pe autobild.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL AUTOBILD.RO

În urmă cu patru decenii, îi impresiona pe români. Cu ce se ocupă acum marele Rodion Cămătaru. „Nu mai pot trăi fără asta”
GSP.RO
În urmă cu patru decenii, îi impresiona pe români. Cu ce se ocupă acum marele Rodion Cămătaru. „Nu mai pot trăi fără asta”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.