Primii care au urcat în Turnul Pompierilor complet renovat sunt cei care au participat luni seara la deschiderea noului obiectiv turistic din Cluj-Napoca. Iar primele poze, cu turnul din interior au fost făcute publice pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc.

El a urcat pe scări, până în vârf, s-a uitat la exponatele amplasate în interior, echipamente vechi și foarte vechi din muzeul pompierilor clujeni, a făcut comentarii, și a pus mâna pe receptorul unui telefon fix, spunându-le, în glumă, celor mai tineri care îl însoțeau, „voi nu mai știți ce înseamnă asta, să formați așa un număr de telefon”.

Numit și „Turnul celor 3 vârste”, vechiul turn a fost consolidat și modernizat cu fonduri europene, iar accesul pentru vizitare este gratuit.

Turnul Pompierilor, primele POZE din interior. S-au făcut și primele SELFIE-URI. De azi e deschis publicului

Proiectul câștigător pentru reabilitarea monumentului istoric a fost selectat în urma concursului internațional de soluții „Turnul celor trei vârste” organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

La nivel local, Turnul Pompierilor devine cel de-al șaselea obiectiv al Centrului de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca, alături de Clădirea Casino din Parcul Central, Turnul Croitorilor, Centrul pentru Tineret și cinematografele Dacia și Mărăști.

Meditații de partid. „Caravana educației” sau cum încearcă PSD să transforme problemele din învățământ în voturi. Expert: „E campanie camuflată”
Recomandări
Meditații de partid. „Caravana educației” sau cum încearcă PSD să transforme problemele din învățământ în voturi. Expert: „E campanie camuflată”

Turnul Pompierilor poate fi vizitat zilnic, inclusiv în weekenduri între orele 09:00-17:00.

Citește continuarea pe Cluj24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE CLUJ24.RO

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.