Gilles Jacob, fost președinte al Festivalului de Film de la Cannes, dar și prieten bun al legendarului actor, a evocat moartea ”monstrului sacru” al cinematografiei franceze: ”Michel Piccoli a murit pe 12 mai în brațele soției Ludivine și a copiilor săi, Inord și Missia, în urma unui atac cerebral”.

”Mi-ar plăcea să fiu nemuritor”

În autobiografia sa publicată în 2015, Piccoli menționa: ”Este foarte dificil, memoria se deteriorează. Și eu sunt victima acestei catastrofe pentru un actor. Totuși, mi-ar plăcea fiu nemuritor!”.

Piccoli rămâne nemuritor în memoria cinematografiei franceze măcar pentru rolurile sale din ”Le mépris” (”alături de Brigitte Bardot), ”Les choses de la vie” sau recentul ”Habemus papam” (2011).

Piccoli s-a consacrat în filmul lui Jean-Luc Godard, Le Mépris (1963), apoi a câștigat premiul pentru ”cel mai bun actor” la Festivalul de la Cannes (1980, A Leap in the Dark) și Ursul de Argint la Berlin (1981, Strange Affair).

Cariera sa a cuprins o gamă variată de roluri, de la seducător, la polițist, gangster și chiar papă, în ultimul său rol mare (Habemus Papam, 2011).

De la Romy Schneider, la mariajul cu Juliette Greco

A fost prieten foarte bun cu Simone Signoret, Yves Montand sau Jean-Paul Sartre.

Pe platourile de filmare, a fost partenerul lui Romy Schneider. Despre cei doi, presa vremii a scris că au avut o idilă.

Piccoli a fost căsătorit de trei ori. Cu Eleonore Hirt are are o fiică, Anne-Cordelia. Apoi a fost căsătorit cu actrița și cântăreața Juliette Greco, între 1966-1977.

Cu Ludivine Clerc s-a căsătorit în 1980.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu preşedintele Comisiei Europene despre Planul de relansare economică a UE

Dansând în parc. Pentru că sălile sunt închise, doi foști campioni din lotul național de dans se antrenează în mijlocul naturii

Nu se mai pot ține nunți și botezuri cu maximum 16 persoane, în starea de alertă. Cum a modificat Guvernul regula

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare