MENIU CAUTĂ
, de Emil Bodin

AI CURAJ SĂ LE ATINGI? Vezi cu ce te-ai putea întoarce dintr-o vacanță exotică!

Distribuie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1) Whiskey cu șerpi
Se cade ca, după o binemeritată vacanță în exotica Tailanda, să îți cinstești prietenii, servindu-i tocmai din sticla de Jack în care au fost puși la păstrare scorpioni, miriapozi sau chiar șerpi cu clopoțel. Se spune că au efect afrodisiac și energizant asupra organismului.

foto: mrandmrslemon.com
 
2) Broaște împăiate
În Queensland, Australia, există o tradiție a taxidermiei (arta de a împăia animale). Artistul Kevin Byrnes împăiază broaște pe care le vinde de post de desfăcătoare de capace sau scărpinătoare pentru spate. Simpaticile amfibiene apar postate în poziții caraghioase, ținând o bâtă de baseball, o geantă de voiaj sau o halbă de bere.

Foto: travelchannel.com

3) Capete de aligator
Orașul Savannah din Georgia a devenit o atracție turistică datorită mlaștinilor care abundă de aligatori. Cei mai mulți turiști se atașează de ferocele reptile și, pentru că și-ar dori să le ia acasă, pot achiziționa capete puse la vânzare în magazinele de suveniruri.

Foto: Ebay.com

4) Cafea din balegă de elefant
Această găselniță culinară este o delicatesă și nu e deloc ieftină. Cea mai scumpă și exclusivistă cafea din lume se prepară din caca de elefant. Boabele de cafea, care sunt consumate de uriașele mamifere și apoi eliminate prin excreție, dau cafelei o savoare mai puțin amară. Explicația: Îm timpul digestiei, enzimele din corpul animalului intră în contact cu boabele și sparg moleculele de proteine. Mai puține proteine, amăreală mai slabă.

 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: brandingvaluenow.com

5) Avortoni de lamă
Sunt considerați cele mai importante ofrande aduse lui Pachamama, Mama Natură, o zeitate care se bucură de o imensă popularitate printre adepții din Bolivia. Se spune că avortonii de lama sunt mari purtători de noroc.

Foto: smugsmug.com
6) Dulciuri din scorpioni
Dacă intri în orice benzinărie din Arizona (America), îți poți cumpăra o acadea cu scorpion în interior.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: theevolutionstore.com
Dacă nu-ți plouă în gură după această oroare pe băț, te poți delecta cu un desert tradițional tailandez ce constă în scorpioni glazurați în ciocolată neagră.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: armorgames.com
7) Testicule de cangur
Acesta ar putea fi cadoul ideal pentru un prieten mai slab de înger, care nu prea are … curaj. Sau pentru un fan al berii, pentru că aceste suveniruri. „cu cojones” sunt comercializate pe post de desfăcătoare de bere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: souvenirsaustralia.com
 

Citește mai multe despre Destinații de vacanță pe Libertatea.

Comentarii