MENIU CAUTĂ
16 Iun. 2014 07:23

Ana Maria Prodan şi Laurenţiu Reghecamf, naşi de cununie ai unor prieteni! FOTO

Distribuie

Bogdan Steriopol este fost ziarist Prosport , actualmente la Fanatik este din Bucuresti iar mireasa, Andreea Lazar este din Gura Humorului, cei doi formează un cuplu inca din 2011.
Ana Maria Prodan si Laurentia Reghechef impreuna cu cativa prieteni s-au cazat la pensiunea La Filuta din Malini, locatia fiind aleasa de staff-ul sotilor Reghechef dupa ce acestia au facut un tur al unitatilor hoteliere din județ.
Patronul pensiunii, Filuta Cerlinca a ținut să le ofere tot ce este mai bun,să le gateasca din bucatele traditionale si sa le arate cum sunt traditiile din Bucovina. El a pregatit toate delicatesele specifice zonei intre care purcelus si vitel la proțap stropit cu vin, carnati, păstrav la cobză, sărmăluțe în foi de viță,tobă, pastramă, caș.
Pe platouri de lemn erau aşezate preparate din carne, pastramă de porc, cârnaţ de casă, chişcă, slănină cu ceapă roşie, caş şi urdă, legume proaspete. Nu au lipsit cănile de ceramică, cu vin de casă delicios, dar nici ţuica de prună, afinata, fragata, zmeurata, preparate din fructele de pădure ce cresc în zona Mălini.
Nu au lipsit nici cozonacii și prăjiturile de casă si placintele poale-n brâu. ,, Sunt pentru prima oară aici și se simt minunat. le place locul,oamenii,obiceiurile și mai ales mâncăririle tradiționale care nu pot fi înlocuite în nici un colț din lume,, ne-a spus patronul pensiunii.
atronul Pensiunii „La Filuţă”, Filuţă Cerlincă, le-a pregătit sotilor Reghecaf o primire specială. Șaretă la care sunt înhămaţi cai de munte, împodobiţi cu clopoţei , fanfara din Calafindești iar tinere îmbrăcate în costume populare i-au servit pe oaspeţi cu pâine şi sare, după cum este tradiţia.
Pensiunea „La Filuţă” este de tip „circuit închis, all inclusive. Poate fi închiriată doar grupurilor şi oferă servicii de cazare excelente, unde cei care aleg să-şi petreacă câteva zile împreuna cu familia, prietenii apropiaţi sau organizează o întâlnire de afaceri nu sunt deranjaţi de alţi turişti din pensiune. Pensiunea se află la 60 km de municipiul Suceava şi 35 km de municipiul Fălticeni, mai exact în satul Văleni Stânişoara, din comuna Mălini.
După cum au spus şi cei care au trecut măcar o dată pe „La Filuţă, „este un loc unic şi original”. Obiectivul principal al restaurantului este „stâna turistică”, unde turiştii pot vedea cum se prepară caşul, urda, balmoşul şi multe alte preparate tradiţionale cu specific bucovinean.

Comentarii