Spui că nu ești o persoană matinală. Cum reușești să fii fresh așa de dimineață totuși?
Nu reusesc sa ma trezesc niciodata usor atunci cand suna ceasul, dar dau randament foarte bun dimineata. Nu stiu cum de se imbina cele doua atat de bine in cazul meu, dar cert e ca mi-ar fi greu sa ma decid sa lucrez pe un alt tronson.
La ce oră te trezești? Ce ritualuri de dimineață ai?
La ora 4 ma trezesc. Primul lucru pe care il fac este sa dau drumul la aparatul de cafea si sa imi pregatesc micul dejun. In drum spre redactie ascult intotdeauna muzica si imi fac exercitiile de dictie si de incalzire a vocii.
Spuneai că nu pleci de acasă fără a lua micul dejun. La ce oră iei micul dejun și ce mănânci de obicei?
La ora 4 iau micul dejun. Chiar daca pare o ora ciudata pentru a lua masa, eu nu as putea face fata daca ar trebui sa plec de acasa pe fuga. Dimineata mananc fie un iaurt cu cereale si fructe, fie o portie de lapte cu cereale, oua fierte, etc. Si, obligatoriu, imi beau cafeaua in timp ce citesc presa online.
Ai spus că ești dependentă de cafea. Ce înseamnă această dependență, câte cești?
Dependenta nu se refera la cantitate, ci la faptul ca e obligatoriu sa beau o cafea la micul dejun.
Ai întârziat vreodată la vreun direct? Ce soluție de avarie aveți pentru o astfel de situație?
Din fericire nu mi s-a intamplat inca acest lucru. Un avantaj al Digimatinalului este faptul ca suntem 2 prezentatori, asadar daca se va intampla, emisia va fi acoperita de colegul meu Catalin. E drept ca atunci cand este el in concediu imi pun ceasul sa sune de mai multe ori si dorm putin mai stresata la gandul ca daca nu ma trezesc la timp, va fi destul de complicat de gasit o solutie.
Care a fost cel mai greu breaking news căruia a trebuit să îi faci față?
O emisie dificila a fost cea in care a trebuit sa vorbim despre o ploaie de meteoriti ce a avut loc in Chelyabinsk, un subiect despre care numai un pasionat de astrofizica poate discuta cu lejeritate. De asemenea, mi se par cu o mare incarcatura emotionala emisiunile in care apar news alerturi cu problemele din sistemul medical mai ales atunci cand sunt implicati copii sau batrani.
Cum arată o zi a ta obișnuită, având în vedere că matinalii sunt o specia aparte a redacțiilor, ei pleacă acasă când vin ceilalți la muncă?
Sunt avantaje si dezavantaje in cazul acestui program. In mod clar, trezitul este infernal si, in mod evident, nu iti poti permite sa pierzi noptile sau mai multe nopti consecutive. Dar, avantajul este ca ai foarte mult timp liber la dispozitie, timp care pentru mine acum, de cand sunt mamica, are o importanta si mai mare. Ai timp sa mergi la sala sau la un masaj, timp pentru o masa in oras, timp pentru shopping la ore la care magazinele sunt goale, ai timp sa te odihnesti la pranz 2-3 ore si ai timp sa te dedici copilului.
Ești la formare și economist. Cum de nu te-ai dedicat lumii cifrelor și balanțelor de plăți?
Cred ca fiecare dintre noi se naste cu o menire, si a mea nu cred ca era sa raman in acel domeniu. Mi-am dorit de mica sa lucrez in televiziune motiv pentru care am si urmat, in paralel, ASE-ul si Facultatea de Jurnalism. Am visat sa lucrez in televiziune, am muncit pentru acest lucru si am avut sansa sa nu raman cu o dezamagire. Cineva acolo Sus mi-a ascultat dorintele, se pare.
Ce îți place cel mai mult la viața în televiziune?
Lipsa rutinei, ideea de lucru intr-o echipa tanara si competitia.
Ce ai învățat de când ești în televiziune?
Din punct de vedere profesional invat cate ceva cu fiecare zi pentru ca televiziunea te obliga sa te imbogatesti zilnic cu informatii. De asemenea, faptul ca esti de foarte multe ori pus in fata unor situatii limita, te ajuta sa te redescoperi pe plan personal, sa ai mai multa incredere in tine, sa ai viteza de reactie, sa iti pastrezi calmul. Munca in echipa este esentiala in domeniul in care lucram, motiv pentru care inveti sa ii accepti pe toti cei cu care lucrezi exact asa cum sunt, sa le treci cu vederea defectele si sa le apreciezi calitatile.
Cum e viața de mămică? Cum împaci televiziunea cu profesia de mamă?
Profesia de mamica este cred cea mai grea pentru ca nimeni nu te invata ce ar trebui sa faci pentru a fi un „specialist” in domeniu. Fiecare copil este unic in felul sau, tocmai de aceea nici macar cartile si articolele de parenting nu pot fi mai mult decat niste linii directoare. Este o „profesie” solicitanta, care te consuma mult atat fizic cat si psihic, dar care iti aduce niste satisfactii pe masura si care te imbogateste zilnic din punct de vedere spiritual. Digimatinal este copilul pe care il cresc de 6 ani, dar pe care incerc sa il neglijez incepand cu ora 10 si nu imi iese. Este destul de greu sa ajung acasa, dupa 3 ore de emisie, trezita de la ora 4, si sa imi readun fortele pentru o portie de joaca pentru care Matei aproape ca ma asteapta la usa. Uit insa de oboseala si de problemele pe care poate ca le-am intampinat la serviciu odata ce il vad pe el.
„Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău” (Paulo Coelho) este moto-ul tău. Ce își dorește Anca Dumitrescu?
Imi doresc sa nu se schimbe nimic din ce traiesc acum. Sunt sanatoasa, fericita, implinita si realizata.
EXCLUSIV/Horia Moculescu a fost îndrăgostit de Marina Voica. I-a mărturisit după 60 de ani!
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!