Invitată la emisiunea online „Fresh by Unica”, Andreea Marin a vorbit cu multă sinceritatea despre adopția copiilor la distanță. În urmă cu mai mulți ani, ea a luat decizia să adopte la distanță doi copii. Fosta prezentatoare de la „Surprize, surprize!” a explicat ce înseamnă, de fapt, această adopție.
Ambasador Național pentru UNICEF în România, Andreea Marin a donat constant fonduri pentru educația unui băiețel din China și a unei fetițe din Kenya. Fosta prezentatoare TV nu mai ține legătură cu acești doi copii, care între timp au devenit adulți.
„Acum îți dai seama că sunt oameni mari, era cu mult timp în urmă. Acum nu mai păstrăm legătura, sunt niște reguli ale adopției la distanță și întotdeauna puteai să ții legătura – în China am și fost, l-am și întâlnit pe băiețel – numai prin intermediul forului, fundației în cazul acesta, care îți facilita acest lucru. Te lăsa să îi ajuți, dar nu să – și e bine că se întâmplă așa – profiți deja de legătura cu acest copil.
De fapt, tu ajutai prin donațiile tale să construiești o comunitate. Nu ajutai doar copilul în cauză, pentru că fondurile pe care noi le trimiteam, atâția părinți adoptivi, între ghilimele, din lumea largă, se adunau într-o pușculiță mare, și ei construiau întreaga comunitate. Adică, le făceau toalete, latrine odinioară, le reconstruiau sau construiau școala, ajutau întreaga comunitate să crească. Practic, dacă toată comunitatea crește, nu sunt inegalități mari între ei și au șanse să se dezvolte împreună și, mai ales, șansa la educație, care înseamnă clar deschidere către lumea largă”, a povestit Andreea Marin, potrivit unica.ro.
„Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă ei primeau direct banii în mână de la tine”
Vedeta a continuat discuția pe acest subiect și a explicat că totul era gândit foarte bine pentru a putea ajuta de la distanță. Copiii nu primeau direct banii, ci erau ajutați de o fundație, care se ocupa de educația și traiul lor.
„Așa era sistemul gândit și e foarte bine că era așa. Pentru că dacă tu l-ai fi ajutat numai pe acel copil s-ar fi creat inegalități. (…) Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă ei primeau direct banii în mână de la tine, de la X, de la Y?! Nu se alegea mare lucru, pe când acea fundație, spre care noi direcționam acești bani, făcea un plan de dezvoltare și, cu ajutoare din toată lumea, planul de dezvoltare pentru întreaga comunitate era cu adevărat o șansă. Creșteau ca familii, se ajutau între ei, înțelegeau cu toții aceleași lucruri, aveau parte și de o educație odată cu dezvoltarea infrastructurii, exact așa cum trebuie să crească, în mod sănătos”, a completat Andreea Marin.