MENIU CAUTĂ
28 Noi. 2011 16:35

Andrei Tinu trebuia să fie ajutat de încă o persoană, în momentul în care a prins vipera

Distribuie

Potrivit acestuia, în mod normal este nevoie de două persoane pentru a 'mânui' o astfel de reptilă, una care să-i imobilizeze capul iar o alta care să o țină de coadă. În plus, specialistul a precizat că Iucinu a prins vipera de la câțiva centimetri din spatele capului, și nu chiar de cap, lăsându-i agilei târâtoare spațiu să se miște.
'Mai avea nevoie de cineva în momentul în care a lucrat cu vipera. A făcut imprudența să o mânuiască la câțiva centimetri din spatele capului', a declarat expertul pentru emisiunea 'Drept la țintă'.
El a mai precizat că Andrei Iucinu a ajuns la spital în timp util, 40 de minute de când fost mușcat, expliând că veninul unei vipere cu corn, cea mai periculoasă din categoria viperelor, pune viața în pericol victimei după patru ore de când este lăsat în corp.  
'Maximum patru ore durează ca să își facă efectul veninul și să îi pericliteze viața. La o mușcătură de viperă contează foarte mult și mărimea viperei. Nu este indicat ca veninul să fie supt, deoarece prin glandele salivare veninul ajunge mult mai repede în corp decât prin sânge', a mai spus el.

Comentarii