De Ana Hațeg,

Curtea de Apel București a obligat Antena Group să retragă de la difuzare serialul Fructul Oprit, inclusiv de pe Antena Play, și să înceteze să exploateze această producție, scrie paginademedia.ro. Decizia este definitivă și a fost luată pe 15 ianuarie.

Magistrații au decis să dea câștig de cauză scenaristelor Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu, care au dat în judecată Antena Group.

Cele două scenariste au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”.

Anul trecut, pe 30 ianuarie, cele două au dat în judecată grupul român și după ce au pierdut în prima instanță, au contestat decizia și Curtea de Apel București le-a dat dreptate.

Decizia definitivă obligă Antena Group ”să retragă de la difuzare, respectiv să restricționeze accesul utilizatorilor la difuzarea serialului ‘Fructul oprit sau orice altă comunicare publică a serialului, atât în România, cât şi în străinătate, în limba română sau în orice altă limbă prin intermediul platformei on-line AntenaPlay, a site-urilor de internet sau a altor platforme online”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

De asemenea, Antena TV Group SA va trebui să plătească sumei de 920 euro în echivalent lei cheltuieli de judecată și 4.000 euro celor două scenariste.

Serialul ”Fructul Oprit”, produs de Ruxandra Ion, a fost prezentat în toamna lui 2017 drept „o adaptare liberă după un roman turcesc”.

„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audiențe record. 

Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară și sperăm ca îi va ține pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfășoară într-un studio de televiziune, așa cum se obișnuiește, ci în locuințe reale din România”, spunea atunci Radu Grigore, care s-a ocupat împreună cu Simona Macovei de scenariul producției, potrivit paginademedia.ro.

Citeşte şi:

Cum a explicat managerul Spitalului din Timișoara situația halucinantă în care un medic a dat examenul de specialitate, deși nu a terminat rezidențiatul

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma: „S-a pervertit actul medical! E timpul ca pacienții să nu fie ai medicilor, ci ai spitalelor”

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei: „România merge în direcţia corectă – mortalitatea e peste natalitate”

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile