Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Adi Bărar, fondatorul legendei rockului românesc, Cargo, împlinește astăzi 60 de ani!

Reală legendă a rockului românesc, astăzi, Adi Bărar împlinește 60 de ani. Fondatorul popularei trupe Cargo, în fruntea căreia se află și în prezent, artistul este apreciat de întreaga branșă artistică pentru performanța sa, de a face din propria trupă una dintre cele mai longevive și de succes formații de gen din România.

De Florian Gheorghe,

Timp de nouă ani, muzicianul și-a serbat ziua prin spectacole retrospective intitulate ”Jurnal de bord”, fiind singurul artist român ce nu aștepta aprecierile fanilor alegând să-i răsplătească la aniversările sa cu un concert special și premii din colecția proprie.

Născut în aceeași zi cu Mihai Eminescu, Adrian ”Armand” Bărar  a împlinit totodată și jumătate de secol de chitară, având în vedere că, de la 10 ani, artistul și-a început istoria muzicală.

Muzicianul și compozitorul a înființat grupul Cargo în 1985, la Timișoara, componența inițială fiind: Nae Tornotzi (voce), Adrian Bărar  și Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bass), Dinel Tolea (clape) și Carol Bleich (tobe). Succesul a apărut odată cu venirea în trupă a regretatului solist Leo Iorga, recent trecut în neființă, Cargo devenind un reper al genului în ultimi ani ai comunismului, alături de Holograf, Roșu și Negru, Compact ori Semnal M.

Formația Cargo în anii ’80 și în prezent

De atunci, Cargo a lansat melodii fredonate de generații (amintim: ”Brigadierii” -1989, ”Ana”-1990, ”Clasa muncitoare”-1996, ”Bagă-ți mintile-n cap” și ”Mama”-2000, ”Dacă ploaia s-ar opr”-1998, ”Nu pot trăi fără tine”- 2004 ori ”Nu mă lăsa să-mi fie dor” -2018).

Ca multe alte formații, Cargo a traversat cu bine mai multe schimbări de componență, dar a reușit să rămână în fruntea preferinelor rockerilor români, linia sa fiind neschimbată după mai mult de trei decenii. Astăzi, Cargo, trupa lui Adi Bărar, înseamnă: Adrian Igrișan (voce, chitară), Alin Achim (chitară bass), Ionuț Cârjă (clape) și Tavi Pilan (tobe).

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
Close
Închide
  Close