Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Buni și la cântat, și la pedalat! Tot mai mulți muzicieni investesc în biciclete performante și se întrec în kilometrii făcuți cu ele

Buni și la cântat, și la pedalat! Tot mai mulți muzicieni investesc în biciclete performante și se întrec în kilometrii făcuți cu ele

În vreme ce hipsterii defilează pe trotinete electrice, muzicienii - în special cei din zona rock, dar nu numai ei - rămân fideli transportului pe două roți, în special celui nemotorizat. Adică bicicletei. Ce câștigă cântând investesc în “bicle” performante, la ghidonul cărora bat drumurile de oraș sau de munte.

De Florian Gheorghe,

Sorin Brotnei a dat 10.000 de euro pe două mountain bike-uri de competiție

Fostul Akcent Sorin Brotnei este Two (doi – n.r.) și pe scenă, și în trafic, pentru că a îmbrățișat mersul pe două roți. Cântărețul și-a descoperit o pasiune de nestăvilit pentru cursele de ciclism montan, fie ele de recreere sau și competiții – la un astfel de concurs s-a numărat printre finaliști!

Sportul pe care a ales să-l pratice nu-i deloc ieftin. Brotnei, care în urmă cu 18 ani cânta “N-am bani de bilet”, a găsit până la urmă 10.000 de euro, pe care i-a investit în două biciclete speciale pentru competiții.

Adrian Igrișan de la Cargo are o bicicletă mai scumpă decât mașina

Viața Baciului (Adrian Igrișan), solistul trupei Cargo, una dintre cele mai populare formații rock, s-a schimbat radical după teribilul accident de motocicletă pe care l-a suferit în urmă cu 18 ani – un picior i-a fost zdrobit atunci în 11 locuri și a avut multe complicații postoperatorii.

Solistul s-a recuperat cumplet, dar a schimbat motocicleta cu bicicleta și a devenit un împătimit al pedalatului, investind mulți bani în noua pasiune: pe o bicicletă cu care a participat la competiții a dat 6.000 de euro! Consideră însă că investiția e la fel de importantă în viața sa precum muzica. “Este cel mai scump mijloc de locomoție pe care-l dețin acum, mai scump decât mașina mea”, se amuză Adrian.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Florin Chilian, campion național la ciclism înainte să cânte

Florin Chilian a fost ciclist înainte să ia chitara în brațe! Și are multe amintiri din perioada în care el și bicicleta erau de nedespărțit. Amintiri frumoase, un titlul de campion național, pe când pedala sub clubul Stirom București, dar și mai puțin neplăcute: rupturi de meninsc și tendoane la ambii genunchi.

Artistul încă păstrează o bicicletă premium făcută pe comandă de o faimoasă firmă daneză, a cărei transmisie de face prin cardan și care costă circa 2.500 de euro.

Doru Borobeică, ex-Iris, a câștigat concursuri și are o bicicletă făcută pentru un campion

Fostul Iris Doru Borobeică a participat la multe concursuri de ciclism. Apropiat de acest sport din tinerețe, Boro, 56 de ani, a fost director sportiv la un club de profil din București.

Și azi mai merge la competiții, însă la cele de amatori, și investește masiv în hobby-ul său. Cel mai scump “Boromobil” este o bicicletă-unicat, făcută la comandă în Statele Unite, care cântărește 6,81 kg și a fost realizată pentru ciclistul german Johannes Fröhlinger.

La 84 de ani, Jolt Kerestely face curse pe două roți prin Herăstrău

La 84 de ani, compozitorul Jolt Kerestely uimește cu energia și condiția sa fizică, vitalitate ținută la cote maxime datorită sportului. Secretul maestrului, admirabil pentru vârsta sa: înot și o tură pe zi, în șaua bicicletei, prin Parcul Herăstrău.

Close
Închide
  Close