Mergi direct la conținut »
Cartea de bucate a Cristinei Stamate se vinde cu 39 de euro în străinătate. "Ficăței demenți”, „cartofi umpluți cu sila” și „văcuță savantă"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Cartea de bucate a Cristinei Stamate se vinde cu 39 de euro în străinătate. „Ficăței demenți”, „cartofi umpluți cu sila” și „văcuță savantă”

În urmă cu câțiva ani, Cristina Stamate a scrius o carte de bucate care acum se vinde cu bani grei pe Amazon.

De Dana Aramă,

Cristina Stamate nu a fost doar o actriță talentată, ci și o scriitoare înnăscută.

A scris o carte dedicată femeilor, dar și o carte de bucate.

Cartea de bucate a regretatei artiste se vinde acum la un preț destul de mare pe Amazon. Aceasta costă 39 de euro.

Ceea ce captivează imediat la volumul respectiv este că acesta comnține rețete cu denumiri care mai de care mai haioase.

Reţete culinare inedite nu este doar o carte de bucătarie. Dincolo de scopul practic, reflectat in primul rând intr-o bogăţie de reţete, aceasta cucereşte mai ales prin stilul sprinţar – marca actriţei Cristina Stamate – prin umorul care condimentează fiecare rând si prin talentul de a scoate un profit literar dintr-o …carte de bucate.

Astfel, un ochi atent va descoperi in paginile cărţii si o biografie, si o incercare de introspecţie, si portretele unor buni prieteni, si proiectele de viitor ale autoarei.

Titlurile reţetelor stârnesc zâmbetul şi, bineinteles, curiozitatea oricarei gospodine – Ficatei …dementi!; Lux…ieftin; Văcuţa savantă; Cartofi umpluţi cu…sila – sunt un mod de a ne aminti ca bucătăria este o arta şi că se face cu suflet.

Orfanii albi. O mamă a cerșit patru ani în Germania ca să-și facă o casă și să-și ia copiii de la centrul de plasament
Recomandări
Orfanii albi. O mamă a cerșit patru ani în Germania ca să-și facă o casă și să-și ia copiii de la centrul de plasament
 

Cine a fost Cristina Stamate

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, la București. De-a lungul carierei, vedeta a avut sute de roluri, cupletele sale la Teatrul Tănase bucurând generații după generați de spectatori care abia așteptau să o vadă pe scenă.

Devenită actriță de comedie, Cristina Stamate mărturisea că a vrut să se facă medic, apoi avocat, dar n-a fost să fie. A jucat ani de zile pe scena teatrului de Revistă Constantin Tănase, glumele ei și chipul extrem de expresiv ajungând rapid la sufletele spectatorilor.

De asemenea, actrița a făcut rolurile remarcabile și în cinematografie, printre filmele sale de succes numărându-se „Grăbește-te încet”, din anul 1981, și „Secretul lui Bachus”, realizat în anul 1984.

 Cristina Stamate a fost căsătorită, timp de 11 ani, cu Dan Ivănescu. S-a măritat virgină, iar ulterior nu și-a mai refăcut viața alături de alt bărbat.

Cristina Stamate a murit luni dimineață, 27 noiembrie, pe patul unui spital de la Floreasca, acolo unde era internată de câteva zile. Avea 71 de ani, iar în ultii ani suferea de probleme grave la inimă. Cristina Stamate s-a stins la numai o zi după înmormântarea celei care i-a fost colegă și foarte bună prietenă, Stela Popescu.

 


Citește și: Iubirea neîmpărtășită a Cristinei Stamate. A fost îndrăgostită de Ștefan Bănică Senior


 

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
GSP.RO
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
Close
Închide
  Close