De Andreea Radu,

„Killing Eve” a primit 14 nominalizări la premiile BAFTA TV şi TV Craft de anul acesta și a fost desemnat cel mai bun serial-dramă, notează mirror.co.uk.

Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge și Jodie Comer

Jodie Comer a câștigat premiul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”, concurând la această categorie cu Keely Hawes, din „Bodyguard”, Ruth Wilson din „Mrs Wilson” și colega ei din „Killing Eve”, Sandra Oh.

Jodie Comer, 26 de ani, a câștigat premiul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”

Premiul pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” i-a revenit actriței din același serial, „Killing Eve”, Fiona Shaw. Ea este o actriță de teatru și regizor de operă irlandeză, cunoscut pentru rolul ei ca Petunia Dursley în Harry Potter și în rolul Marnie Stonebrook în sezonul patru din seria HBO „True Blood”.

La categoria cea mai bună miniserie, „Patrick Melrose” a fost marele câștigător, iar Benedict Cumberbatch, actorul care a jucat rolul principal în acest film a primit premiul pentru cel mai bun actor.

Benedict Cumberbatch, cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din „Patrick Melrose”

Ben Whishaw a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul său din „A Very English Scandal”, un serial nominalizat de 12 ori la premiile BAFTA TV şi TV Craft de anul acesta.

„Succession”, producția semnată de Jesse Armstrong, s-a impus la categoria serial internaţional.

Producătoarea de televiziune Nicola Shindler a fost recompensată duminică seară cu un premiu BAFTA TV special, iar jurnalista Joan Bakewell, cu BAFTA Fellowship.

Gala a fost găzduită de vedeta de televiziune Graham Norton, recompensat şi el cu cinci premii BAFTA TV de-a lungul carierei. Aceasta a fost pentru a 11-a oară când Norton a fost gazda prestigioasei gale, reluându-şi rolul după o pauză de doi ani.

Premiile Academiei de televiziune britanice – BAFTA TV Awards – sunt acordate anual la o gală organizată de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), din anul 1955.

Foto: Northfoto


Mircea Cărtărescu, numit de El Pais „un fenomen editorial în consolidare în Spania”. Scriitorul român, invitat la deschiderea festivalului „Noaptea cărţilor” din Malaga


 

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”
GSP.RO

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”