MENIU CAUTĂ
23 Dec. 2013 14:21 , de Dana Aramă

CÂT DE FRUMOASĂ ERA! O CUNOSCUTĂ CÂNTĂREAŢĂ DE LA NOI, CARE ŢI-A ÎNCÂNTAT AUZUL CU MELODIILE EI! | VIDEO

Distribuie

Viorela Filip este una dintre personalităţile din muzica uşoară românească. S-a născut la Tuzla şi este absolventă de Conservator.
Între anii 1974 şi 1982, a fost profesoară de teorii-solfegii şi canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă din Giurgiu, dar şi solistă.
Delicată şi cu o voce extrem de plăcută, Viorela Filip a fost şi foarte frumoasă în tinereţe. Cu melodiile şi cu prezenţa scenică deosebită, a reuşit să cucerească imediat publicul.
Chiar şi astăzi, când trecerea anilor şi-a pus amprenta asupra fizicului său, Viorela Filip este o doamnă fermecătoare, cu un şarm aparte.
Reputata artistă are la activ numeroase înregistrări la radio, emisiuni de televiziune, turnee, spectacole şi festivaluri.
Din anul 2008, este membră a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Din anul 2012, marea artistă este membră a asociaţiei Mondiale a festivalurilor şi Artiştilor – WAFA, cu sediul în Malta.
Viorela Filip a cîştigat numeroase premii ca artist, dar şi ca profesor, elevii săi bucurându-se de mari reuşite la festivalurile la care au participat.
Viorela Filipt este fiica scriitorului Stelian Filip şi are două mariaje la activ. A fost căsătorită cu Dumitru Lupu, iar acum formează o familie cu Cristian Bârlădeanu.
Două dintre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt „Doar un trandafir” şi „La o fereastră”

Comentarii