MENIU CAUTĂ
, de Florian Gheorghe

Cătălina Toma, fosta senzație RnB care s-a autoexilat în America: “Mă întorc la muzică, dar nu și în România”

Distribuie

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Cătălina Toma debuta direct în fruntea topurilor, peste melodii ale unor vedete internaționale. Tunsă periuță și platinată, blonda uimea cu lookul excentric și avea să devină, în scurt timp, cea mai populară solistă de la noi.

Hai să fim high”, „Tovarășii tăi” ori „Poveste fără sfârșit” (feat. BUG Mafia) sunt hiturile cântăreței care a importat r&b-ul din America. Ironic, după ce-a adus la noi acest stil popular peste Ocean, a decis să plece ea spre locul de origine al genului!

Doar câțiva ani s-a bucurat de glorie, apoi, după un pictorial incitant în Playboy lăsat amintire fanilor ei, Cătălina s-a autoexilat în SUA, de unde dă, acum, vești despre ea. „N-am mai fost acasă de 7 ani. Îmi e dor de voi toți”, transmite din Los Angeles solista.

Cătălina Toma, fosta senzație r&b care s-a autoexilat în America: „Mă întorc la muzică, dar nu și în România”

La mai bine de 20 de ani de la debut și după ce-a plecat din țară pentru că românii nu erau pregătiți pentru muzica ei – așa a declarat înainte să-și ia zborul spre țara de adopție -, Cătălina crede că publicul de aici este, astăzi, unul educat. Însă nu suficient de bun pentru ea. „Mă întorc la muzică, dar nu și în România. Voi continua tot în genul r&b/pop. Este un stil sensibil, care nu poate fi abordat de oricine. Talentul este doar unul dintre ingrediente. Acest gen trebuie abordat cu finețe, tehnică vocală avansată, nuanțe emoționale puternice și înțelegerea culturii care a stat la originea acest gen muzical”, spune ea.

Încă o dovadă că s-a rupt total de România: nu ascultă muzică de aici, nici măcar pe aceea a colegilor de generație care au reușit să țină piept noului val și să rămână în topuri: „Am ascultat doar creațiile artiștilor din România care îmi trimit demo-uri pentru colaborări”.

«Casele de producție funcționează ca niște bănci»

Cătălina, care a plecat din România certată cu casa de producție prin care a devenit celebră, a dezvăluit pentru Libertatea și ce a determinat-o să lupte pentru a fi un artist independent. „Casele de producție muzicală au experiență și relații, dar funcționează ca niște bănci, finanțează proiecte muzicale cu niște dobânzi exorbitante. Schimbul de afaceri nu este corect, însă ignoranța artiștilor a facilitat acest proces. Artiștii trebuie să se trezească, să nu-și mai vândă muzica, talentul și creativitatea pe nimic”, crede ea.

CITESTE SI:Când începe „Scena misterelor”, noua emisiune a lui Dan Negru de la Antena 1 | FOTO

Citește mai multe despre Ionuț Dolănescu pe Libertatea.

Comentarii