MENIU CAUTĂ

Cezar Florin Ouatu, contratenorul care va reprezenta România la concursul Eurovision: «Nu sunt gay, sunt bărbat 100%»

Distribuie

Libertatea: Deşi ai dublă cetăţenie (italiană şi română) şi locuieşti de 13 ani în Italia, vei reprezenta România, anul acesta, la Eurovision...
Cezar Ouatu: În adâncul sufletului am rămas şi voi rămâne mereu român. Italia este ţara mea de adopţie, dar eu am venit destul de des în România în toţi aceşti ani cât am fost plecat. Familia mea locuieşte aici, aşa că voi fi mereu legat de România.
Ce loc speri că vei obţine la Malmõ?
Păi, ce locuri au mai rămas de ocupat? Luminiţa Anghel s-a clasat pe locul trei în 2005, aşa că mie îmi mai rămân locurile 1 sau 2. Dar eu sunt convins că voi câştiga locul 1. O să vă aduc premiul cel mare! Mi se pare că trăiesc un vis, iar faptul că ştiu că publicul din România mă iubeşte şi mă susţine îmi dă multă încredere în mine.
Au existat şi voci nemulţumite după concurs. Luminiţa Anghel a spus că s-a simţit sabotată. Tu ce crezi?
Eu o respect foarte mult pe Luminiţa Anghel, este o mare voce şi melodia ei a fost excepţională. Însă şi eu pot spune că m-am simţit sabotat. Un membru al juriului mi-a acordat nota 1 şi, să fim serioşi, nu sunt de nota 1. Dar eu am avut un mare avantaj, deoarece am fost votat de publicul de acasă. El a făcut departajarea şi am câştigat datorită celor care m-au votat. Le mulţumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorită lor am ajuns aici şi datorită lor trăiesc un vis. Până în urmă cu puţin timp, nu eram cunoscut în ţară, iar în trei săptămâni am câştigat atâţia prieteni!
Ai fost susţinut şi de soprana Angela Gheorghiu, dar şi de celebrul Andrea Bocelli. Te-au sunat să te felicite?
Da, desigur. Angela Gheorghiu m-a sunat şi m-a felicitat. Faptul că a crezut în mine a însemnat foarte mult, deoarece părerea unui profesionist contează mai mult decât cea a unui membru al juriului care a considerat că merit nota 1. Mă bucur că am avut susţinerea dânsei, a crezut mult în mine şi m-a încurajat. Eu am o relaţie interumană foarte frumoasă cu doamna Angela Gheorghiu, o respect şi o iubesc foarte mult. Sincer să fiu, Andrea Bocelli nu m-a sunat după concurs, dar ştiu că a fost alături de mine.
Ce pregăteşti pentru spectacolul din Suedia, ce schimbări de show vei face?
Am încredere în profesioniştii de acolo, voi lucra cu cei mai buni şi mă las pe mâna lor. Am câteva idei de spectacol în minte şi ştiu că voi face o imagine bună României.
Cum ai sărbătorit după ce ai aflat că eşti câştigător?
Am sărbătorit împreună cu familia. Acest concurs mi-a unit familia şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru. Ştiu că tatăl meu, de acolo, de sus, se bucură pentru mine şi a avut o contribuţie importantă la succesul meu.

La aflarea rezultatului, Cezar Florin Ouatu a fost îmbrăţişat şi felicitat de mama sa şi de Darius, fratele lui mai mic

Este convins că va câştiga locul 1

Au fost alături de tine, în Camera Verde, mama ta, Maria, dar şi fratele tău mai mic, care a venit special din Ploieşti să te susţină. A lipsit iubita ta… Ce ne poţi spune despre ea?
Am o iubită, nu am vorbit despre ea, deoarece vreau ca viaţa mea personală să nu fie expusă. Nu am luat- o cu mine, dar ea m-a susţinut toată seara. Se ştie că în spatele unui bărbat de succes există o femeie puternică şi nu aş fi fost aici fără ajutorul ei. Este deosebită. Din respect pentru femeia care îmi este alături, nu vreau să dau mai multe amănunte.
Ştii că s-a spus despre tine că ai fi gay…
Ştiu, am citit şi eu astfel de lucruri despre mine. Însă doamnele şi domnişoarele pot fi liniştite, sunt bărbat 100%, nu am alte orientări sexuale, nu sunt gay. Nu că ar fi un lucru rău, dar Dumnezeu m-a lăsat bărbat şi aşa sunt. Am foarte mulţi prieteni gay, sunt persoane deosebite, loiale, foarte bune. Îi respect şi îi admir, însă mie îmi plac femeile şi, da, pot face şi copii şi abia aştept să am un băieţel.
Eşti cântăreţ de operă. Ce alt gen de muzică te mai pasionează?
Nu am o viziune îngustă, nu ascult numai operă, sunt pasionat de orice gen de muzică. Ascult chiar şi cântăreţii de manele, fiind interesat nu de muzica în sine, ci de ceea ce fac ei cu vocile, de inflexiunea vocii lor.

Intră în semifinale pe 16 mai

Anul acesta, la Eurovision participă 33 de ţări, dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, iar 17 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, din 16 mai. România va intra în partea a doua a semifinalei din 16 mai alături de Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elveţia, Georgia, Grecia şi Armenia. În prima parte din cea de-a doua semifinală vor concura Letonia, Azerbaidjan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda şi Bulgaria.

Turcescu, susţinut de fetiţăÎn finala Eurovision, Robert Turcescu a fost susţinut şi de Ioana, fetiţa lui de 12 ani. ”Mi-a fost mereu alături, ori de câte ori am avut nevoie”, a spus jurnalistul. În altă ordine de idei, liderul trupei Casa Presei a comentat, amuzat, şi absenţa ”talismanului” lui obişnuit: un articol vestimentar de culoare violet: ”Nu mi-am mai luat cravata din semifinală, dar flacăra violetă există, doar că nu vă pot spune unde”. Turcescu a dat de înţeles că articolul vestimentar de culoare violet s-ar afla chiar în pantaloni! Să fi fost oare chiloţii?

Scandal monstru cu Luminiţa AnghelDupă ce s-a rugat pe tot parcursul votului, imediat după aflarea rezultatelor, dezamăgită, Luminiţa Anghel, una dintre favorite, a început să plângă. Ea s-a lansat într-un atac furibund la adresa lui Ştefan Naftanailă, membru al juriului care nu i-a acordat nici măcar un punct: ”Nu se poate să-mi anuleze toată cariera şi toată valoarea. Cum să fiu de zero puncte, când am obţinut locul trei în 2005? Are ceva personal cu mine, nu ştiu ce, dar cunoştea că dacă îmi va da zero, nu voi mai putea câştiga. Şi-a dorit să plece Cezar în Suedia”. Ştefan Naftanailă, realizator Radio România, s-a apărat: ”Am ţinut cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs”.
fotografii: Dan Bistrițeanu

Comentarii