Cunoscut pentru abilitățile sale în universul gastronomiei, scriitor, om de TV, blogger, acesta a mărturisit la „40 de întrebări cu Denise Rifai“ că unul dintre secretele stilului de viață sănătos este o alimentație pe măsură.
Astfel, prezentatoarea l-a întrebat pe Adi Hădean despre cum și când ne dăm seama că mâncarea pe care o consumăm ne face mai mult rău, decât bine: „Când mâncarea devine otravă?”, a întrebat ea, iar bucătarul a susținut că oamenii trebuie să fie foarte atenți la cât mănâncă, când mănâncă, la ceea ce mănâncă.
„Când mănânci prea mult, când mănânci prea prost, când mănânci prea des prea prost, atunci devine o otravă și, sigur, când o mănânci nu mai faci nimic cu ea după aceea, pentru că noi trebuie să facem ceva cu mâncarea pe care o înghițim. Adică trebuie s-o digerăm și trebuie să o folosim, trebuie să profităm de energia pe care ne-o oferă, adică acea energie trebuie să fie consumată”, a declarat Adi Hădean, conform kanald.ro.
Și a continuat: „Sigur că ăsta e un lucru mai ușor de zis decât de făcut și cere multă disciplină. În ceea ce mă privește, fac eforturi de mulți ani să mă mențin între anumite kilograme, să mă mențin într-o anumită formă”.
Adi Hădean mănâncă mai puțin decât acum 5 ani
„Acum, de exemplu, mănânc mai puțin ca acum 5 ani, cantitativ. Cred că din perspectiva calitativă mănânc mult mai bine”, a spus celebrul bucătar, care știe și cât de important e sportul pentru un stil de viață sănătos.
„Să stai în picioare lângă aragaz o zi întreagă nu te ajută să consumi atât de multe calorii cât te ajută o oră de sport bine făcut”.
Adi Hădean, gest neașteptat în 2022. A gătit pentru refugiaţii ucraineni, la punctele de frontieră
Chef Adi Hădean, fost jurat de la „MasterChef”, a gătit în martie 2022 pentru refugiaţii ucraineni, la punctele de frontieră, după cum acesta a anunțat pe contul de socializare, pentru toți cei care îl urmăresc. Acţiunea pro bono a fost realizată prin intermediul fundaţiei sale, Asociaţia Adi Hădean, care a oferit şi în trecut hrană gratis pentru persoanele aflate în nevoie.
„Dragii mei, sunt la Sighetu Marmaţiei, la graniţa dintre România şi Ucraina. Aici continuă să sosească refugiaţi, iar noi ne apucăm să facem mâncare în restaurantul care este chiar pe frontieră. Din fericire, am găsit acest loc şi omul vrea să se partenerieze cu World Central Kitchen şi Solidar Social în această acţiune.
Gătim mâncarea în bucătăria lui, servim oamenii care trec pe aici şi vor să mănânce o supă caldă sau o tocană, respectiv, pe cei care sunt deja cazaţi în câteva centre din Sighetu Marmaţiei şi petrec acolo o noapte, două nopţi, trei nopţi, până când vor pleca mai departe”, a anunţat Adi Hădean chiar de la punctul de frontieră Siret.
La acel moment, armata rusă continua bombardamentele în Kiev și alte orașe ucrainene, la o săptămână de la declanșarea războiului împotriva Ucrainei.