Reguli de bază
Dieta constă în trei mese fixe pe zi și două gustări. Prima gustare este constituită din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras. Se vor bea minimum 2 litri de apă și ceai neîndulcit pe zi. Între mese și gustări se lasă o pauză de 2-3 ore. Ultima masă se ia cu 3 ore înainte de ora de culcare, pentru a lăsa timp suficient digestiei. La micul dejun se va bea o cafea neagră sau un ceai verde, neîndulcit. Nu folosiți alte condimente în afară de sare (cantități moderate) și piper.
Joi, 5 aprilie
Mic-dejun: salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham
Gustare: o portocală
Prânz: sote de mazăre + un șnițel de soia (fiert)
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cină: o salată: roșie, ceapă, salată verde și 50g de ciuperci la cutie
Vineri, 6 aprilie
Mic-dejun: 2 felii de pâine integrală cu salată de vinete (fără maioneză)
Gustare: 2 kiwi mici
Prânz: ciuperci la grătar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopidă, etc)
Gustarea 2: un ardei capia
Cină: un bol de supă de roșii (fără orez)
Sâmbătă, 7 aprilie
Mic-dejun: oatmeal (ovăz cu quinoa și lapte de soia)
Gustare: salată de fructe (măr, portocală, kiwi) – maximum 300g
Prânz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, țelină, etc – excludeți cartofii și folosiți maximum 2 linguri de ulei de măsline la preparare)
Gustarea 2: o mână de migdale crude
Cină: salată de crudități cu lămâie stoarsă (morcov și țelină, fără măr)
Duminică, 8 aprilie
Mic-dejun: două felii de tofu cu salată de legume (roșii, ardei gras, castraveți, ridichie)
Gustare: un morcov crud
Prânz: mâncare de praz cu măsline
Gustarea 2: 40g caju crud
Cină: 3 linguri de humus + salată de tabouleh cu roșii
Luni, 9 aprilie
Mic-dejun: salată de crudități cu lămâie stoarsă, o felie groasă de tofu și o felie de pâine integrală
Gustare: 2 kiwi
Prânz: un bol de supă cremă de legume și mâncare de linte cu salată de roșii Gustarea 2: 1 lingură de humus și un ardei capia
Cină: piure de ștevie + două felii de soia fiartă, condimentată
Marți, 10 aprilie
Mic-dejun: oatmeal (ovăz cu quinoa și lapte de soia)
Gustare: un măr mare
Prânz: orez brun cu legume asiatice
Gustare: o mână de nuci crude
Cină: un bol de ciorbă de lobodă
Miercuri, 11 aprilie
Mic-dejun: o salată tabouleh (2-3 legături de pătrunjel – echivalentul a o cană de pătrunjel tocat, 1 roșie, 1/2 cană de grâu măcinat, zeama de la o lămâie, o lingură de ulei de măsline extravirgin, un vârf de sare și unul de piper negru) și două felii de pâine integrală
Gustare: o portocală
Prânz: un bol de ciorbă de legume și o porție de curry cu legume și năut
Gustarea 2: o mână de alune de pădure crude
Cină: piure de urzici , o lingură de orez brun și o felie de tofu
Joi,12 aprilie
Mic-dejun: salată de hrișcă (hrișcă, ulei de măsline, sare, boia, nucșoară, enibahar)
Gustare: un bol de căpșuni (250g)
Prânz: un bol de supă cremă de ciuperci și salată de alge
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cină: un bol de supă de roșii și 200g legume fierte (morcov, conopidă, broccoli, dovlecel)
Vineri, 13 aprilie
Mic-dejun: 3 linguri de salată de vinete fără maioneză cu un ardei capia
Gustare: un măr mare
Prânz: ghiveci de legume (mazăre, morcov, dovlecel, vinete)
Cină: dovlecel la grătar cu pilaf de quinoa cu ciuperci
Sâmbătă, 14 aprilie
Mic-dejun: oatmeal (ovăz cu quinoa și lapte de soia)
Gustare: 2 kiwi mici
Prânz: un bol de supă cremă de broccoli + legume la cuptor cu tofu
Gustarea 2: o mână de caju crud
Cină: ciuperci la grătar cu mărar și salată de castraveți cu oțet balsamic
Citește și: