Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Cu ia prin lume! Solista de muzică populară Viorica Chiurciu a vizitat peste 100 de țări

Artista de muzică populară Viorica Chiurciu a dus ia românească pe toate meridianele. În 30 de ani, solista și soțul ei au vizitat peste 100 de țări și nu vor să se oprească aici.

De Florian Gheorghe,

În afară de pasiunea pentru cercetarea medicală (profesia lor de bază și domeniul în care sunt renumiți) și cea pentru muzică, interpreta de folclor Viorica Chiurciu și soțul ei, Constantin Chiurciu, mai au ceva în comun: dragostea pentru călătorii.

De când sunt împreună, cei doi și-au fixat un minimum de trei vacanțe pe an și au reușit, în trei decenii, să vadă peste 100 de țări.


Constantin și Viorica Chiurciu în Ushuaia, Argentina, ”capătul lumii”

 “Această pasiune se trage poate și de pe urma meseriei noastre, aceea de cercetători, suntem mereu curioși și vrem să obținem cele mai sigure informații de la sursă, la fața locului. Practic, am învățat geografia la ea acasă. Se poate spune că am înconjurat globul”, ne-a mărturisit solista, care a fost impresionată în special de Noua Zeelandă și de Canada.

În periplurile lor, Constantin și Viorica Chiurciu au avut parte de multe aventuri, ba chiar au dat piept cu pericolul, fiind la un pas să fie prădați în capitala Uruguayului, Montevideo.

Close
Închide
  Close