Mergi direct la conținut »
Cum a ajuns băiatul Danei Războiu să facă performanță în robotică: "La 9 ani îmi desfăcea aparatele electrice din casă"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Cum a ajuns băiatul Danei Războiu să facă performanță în robotică: „La 9 ani îmi desfăcea aparatele electrice din casă”

Dana Războiu e o mamă singură, dar fericită. Fosta știristă se mândrește cu fiul ei cel mare, Victor, care împreună cu echipa câștigă concursuri internaționale de robotică. Zilele trecute, puștiul s-a întors cu o medalie acasă, el obținând locul întâi la Campionatul de robotică din Seul, Coreea. 

Băiatul Danei Războiu din prima căsătorie, cea cu Ovidiu Brânzan, are 15 ani, e pasionat de tehnologie și este foarte creativ.

Cu ani în urmă, Victor și-a uimit mama cu tot felul de invenții. Nu e de mirare că în scurt timp pasiunea lui a trecut la un alt nivel, iar ambiția și orele de studiu l-au transformat în robotistul familiei.

„De când era mic, Victor era pasionat de tehnologie. Îmi desfăcea aparatele electrice din casă! Mi-a desfăcut mașina de cafea și a scos tot felul de componente din ea. După aceea, mi-a zis: «Vino, mama, să vezi că o păcălesc!». A înfipt două bețe de frigărui în ea și mi-a zis să apăs pe butonul «on» ca să văd că face cafea. Și a făcut cafea, într-adevăr. Chiar a făcut cafea o mașină dezmembrată. După aceea, când eu mă gândeam pe cine să aduc să îmi asambleze mașina la loc, mi-a zis că o face el singur! A pus toate componentele la loc și a mers. Cred că avea vreo 9 ani. Nu îmi vine să cred!”, ne-a povestit Dana Războiu.

„Când deschideai ușa se aprindea lumina, îi suna alarma dacă intra cineva la el în cameră. Era evident că e foarte creativ”

Dana Războiu a sesizat repede potențialul lui și l-a sprijinit să își urmeze visul. Mama și fiul au început să meargă împreună prin magazine de bricolaj ca să cumpere cabluri, întrerupătoare, becuri, baterii și tot ce-i mai trebuia puștiului ca să „meșterească”. „Și-a construit la el în cameră tot felul de aparate, și-a tras niște cabluri cu un bec la ușă. Când deschideai ușa se aprindea lumina, îi suna alarma dacă intra cineva la el în cameră. Era evident că e foarte creativ”, ne-a povestit fosta prezentatoare TV.

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”
Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 

De la Victor și pasiunea lui, Dana Războiu a pornit proiectul „Nație prin Educație”: „Mi-am dorit mult să transform acest concurs într-o olimpiadă de robotică, dar, din păcate, nu există fonduri suficiente la Ministerul Educației, așa că rămâne un concurs privat adresat școlilor de stat. A câștigat foarte multe competiții până și în Australia, Canada, Rusia, Olanda, Germania, deci câștigă cu echipa lui foarte multe premii în afara țării. Victor e pasionat de robotică”.


Un cântăreț român este victima unui furt bizar! Hoții l-au lăsat fără plăcuțele de înmatriculare, dar ce au făcut după este de neînțeles pentru polițiști

Singurul român care va alerga între Los Angeles și Las Vegas, 550 de kilometri! „Am avut pantofi cumpărați de la second-hand și peticiți de cizmar”

Close
Închide
  Close