De Luana Mare,

O vizită la Vatican, la cel mai înalt nivel, și întâlniriea cu multe fețe bisericești impun, fără îndoială, un protocol foarte strict. Pentru femei este recomandată ținuta de culoare neagră care să acopere genunchii și umerii și mâinile, fără decolteu, pantaloni sau dres de culoare neagră în partea de jos.
Carmen Iohannis i-a cerut designerului ei, Alexandru Ciucu, să-i realizeze o ținută conform protocolului, dar care să fie totodată care să fie și tinerească. Așa se face că prima Doamnă a purtat o rochie din dantelă peste fusta scurtă. „Am pornit de la un model de rochie clasică cu mânecă raglan, pe care l-am înnobilat cu un decolteu din dantelă de mătase aplicată, care urcă puțin pe gat. Ținând cont de faptul că a fost vorba de o vizită la Vatican, am ales ca mâneca să fie lungă, și am realizat-o o din aceeași dantelă. Restul rochiei a fost din ‚lână creppe’, material comandat în Italia”, declară designerul Alexandru Ciucu. „ Dacă priviți cu atenție, rochia trece și, în același timp, nu trece de nivelul genunchiului. Este o iluzie optică pe care am reușit să o creez îmbinînd două materiale diferite ca structură – lâna și dantela – dar având aceeași nuanță. Practic, stofa se oprește deasupra genunchiului, iar dantela coboară sub. Am preferat să apelez la acest artificiu pentru a da ținutei un aer prețios și tineresc, care să compenseze într-un fel rigorile protocolului vestimentar”, adaugă designerul.
Carmen Iohannis a purtat recent ținute create de Alexandru Ciucu și la recepția oficială a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la București, precum și la două evenimente organizate la Roma, unde președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul său italian, Sergio Mattarella.

Credit foto: Dragoș Asaftei

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani
GSP.RO

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine