Mergi direct la conținut »
Cum arată Selma Blair la un an după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă
Entertainment Libertatea > Entertainment

Cum arată Selma Blair la un an după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Actrița americană Selma Blair a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în urmă cu un an.

De Daria Maria Diaconu,

Selma Blair, în vârstă de 47 de ani, a anunţat în octombrie 2018 că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

Ulterior, actriţa a vorbit despre experienţa ei cu şedinţele de chimioterapie, dar şi provocările de care s-a lovit fiind mama unui copil de 7 ani. Despre experiențele prin care a trecut a vorbit Selma Blair la TIME 100 Health Summit.

Printre simptomele pe care vedeta le-a avut au fost vedere blurată, vorbire greu de deslușit, oboseală extremă și dureri inexplicabile ale corpului.

”Am crezut că de vină este depresia postnatală, aşa că am luat antidepresive. Am urmat chiar şi o dietă macrobiotică. M-am gândit că trebuie să-mi iau vitaminele necesare. Dar ar fi trebuit să cer să mi se facă un RMN în momentul când nu mi-am mai putut folosi piciorul. Şi nu am făcut asta”, a povestit vedeta.

Selma Blair a explicat că a fost sfătuită să încerce să facă un transplant cu celule stem și să facă chimioterapie.

„Chiar nu aveam nicio intenţie să fac aceste lucruri, mă gândeam că nu vreau să-mi distrug ce mai rămăsese din corpul meu. Mă gândeam doar: «De ce să bag în mine acest drog oribil care este chimioterapia? Nu am cancer“. Dar efectiv mi-am dat seama că nu mai am nicio soluţie“, a explicat ea, potrivit revistei People.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

„Am fost averizată, aşa că am început cumva să-mi fac planurile pentru moarte şi i-am spus asta fiului meu, iar el mi-a zis că ar prefera să fiu incinerată. Am făcut mai multă chimioterapie decât face în mod obişnuit un pacinet bolnav de cancer, aproape că te ucide cantitatea pe care am făcut-o eu, însă celulele stem m-au ajutat să supravieţuiesc“,a mai spus vedeta.

Scleroza multiplă afectează peste două milioane de persoane înîntreaga lume. Boala provoacă o degenerare a sistemului imunitar care atacă mielina, membrana care protejează fibrele nervoase, şi provoacă simptome precum slăbirea musculară, tulburări de echilibru, de vedere, de vorbire, paralizii.

FOTO: Hepta; Instagram

Close
Închide
  Close