Mergi direct la conținut »
Dan Spătaru, comemorat într-un videoclip, la 80 de ani de la naștere. A acceptat să apară și Sida, văduva lui!
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Dan Spătaru, comemorat într-un videoclip, la 80 de ani de la naștere. A acceptat să apară și Sida, văduva lui!

În luna în care ar fi împlinit 80 de ani, Dan Spătaru e omagiat printr-un cover după “Drumurile noastre”, cea mai de succes melodie a sa.

De Florian Gheorghe,

Reorchestrarea melodiei, al cărei text a fost scris chiar de regretatul solist pe muzica unui artist sârb, aparține lui Lucian Ionescu și a fost înregistrată în interpretarea fiicei acestuia, solista Anne Marie Ionescu, care s-a afirmat în echipa lui Smiley, la ediția de acum doi ani a “Vocii României”.

Originala idee a fost salutată și de Sida Spătaru, care i-a fost soție artistului timp de 30 de ani și care se luptă de 15 ani, de la dispariția acestuia, să omagieze în diverse contexte culturale numele lui Dan Spătaru. Sida a acceptat să aibă o apariție pasageră și în videoclipul ce va însoți melodia!

Anne Marie Ionescu, fostă participantă la ”Vocea României”

Văduva artistului, persoana care s-a implicat în organizarea festivalurilor ce au cinstit numele vedetei incontestabile a muzicii românești din perioada ʼ70-ʼ90, a făcut eforturi considerabile în această privință și încurajează orice formă artistică prin care e amintit Dan Spătaru, cum este și acest nou tribut muzical.

Din păcate, în ultima perioadă, autoritățile locale din Medgidia, locul unde s-a născut solistul, au preferat să pună punct manifestării anuale dedicate lui, înlocuind-o, după 13 ani, cu spectacole organizate în scop comercial sau electoral.

Dan Spătaru a vândut zeci de milioane de discuri în Europa de Est, în special în Rusia, unde a jucat și în câteva lungmetraje. Iar șlagărele sale, “Țărăncuță, țărăncuță”, “Măicuța mea”, “Trecea fanfara militară” ori “Drumurile noastre”, se dovedesc la fel de savuroase și la modă chiar și azi.

Close
Închide
  Close