Mergi direct la conținut »
Din culisele filmului-fenomen, care a devenit deja tradiție de Crăciun. Bradul, sarmalele și… "Singur acasă"!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Din culisele filmului-fenomen, care a devenit deja tradiție de Crăciun. Bradul, sarmalele și… "Singur acasă"!

Din culisele filmului-fenomen, care a devenit deja tradiție de Crăciun. Bradul, sarmalele și… „Singur acasă”!

Pe lângă bradul împodobit, cadourile, sarmalele și cozonacii, în tradițiile românești de Crăciun a mai intrat, de ani buni, încă ceva: filmul "Singur acasă", difuzat de PRO TV!

Weekendul trecut, postul din Pache Protopopescu a bifat o nouă difuzare a filmului iubit de copii și adulți deopotrivă, „Home alone” – „Singur acasă” și a înregistrat, din nou, pentru al 13-lea an consecutiv, un record de audiență!

Filmul pare a fi deja un fenomen: anul acesta, la nivel naţional, aproape 2,1 milioane de români s-au uitat în fiecare minut la aventurile lui Kevin, interpretat de Macaulay Culkin în compania simpaticului Joe Pesci, banditul Harry și a lui Daniel Stern, în rolul lui Marv, banditul mai blând și mai greu de cap!

„Singur acasă”, film realizat de Chris Columbus în 1990, a fost pentru prima oară difuzat pe un post românesc în decembrie 1995, anul inaugural al PRO TV, moment consemnat atunci de ziarul Libertatea!

 

Opt lucruri inedite despre scenele din „Singur acasă”

Pe forumurile de profil, adulții se declară încântați de redifuzare, deși văd filmul a patra, a cincea sau a zecea oară. Iar copiii sunt fascinați. Pentru toți fanii filmului-fenomen, Libertatea a ales câteva lucruri pe care, poate, nici cei mai fideli telespectatori nu le știau!

John Hughes suferea de anxietate și a scris tot scenariul filmului în doar 9 zile!

Casa familiei McCallister chiar există. Aceasta se află în Winnetka, Illinois, iar proprietarii au locuit în casă în timpul filmărilor pentru „Home Alone”. În 2011, ei au vândut vila cu 1,58 milioane de dolari.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Macaulay Culkin a fost ales dintre 200 de copii care s-au prezentat pentru rolul lui Kevin McCallister!

Robert de Niro şi Jon Lovitz au fost primii actori cărora li s-a oferit rolul lui Harry Lime, personaj jucat până la urmă de Joe Pesci.

Globurile pe care Marv (Daniel Stern) a călcat în picioarele goale erau făcute din sticlă de zahăr!

Păianjenul de pe fața lui Marv era real. Scena a fost filmată dintr-o bucată, iar Daniel Stern a mimat urletul, ca să nu-l sperie.

John Candy a filmat toate scenele într-o singură zi. De fapt, în 23 de ore. Şi toate replicile sale au fost improvizate.

Tot improvizată a fost și replica lui Kevin: „Vă dați bătuți sau mai vreți?”

Close
Închide
  Close