MENIU CAUTĂ

Două fete simple, staruri peste noapte! Află mai multe despre Cosmina Stratan şi Cristina Flutur

Distribuie

Cele două tinere au primit duminică seara premiul pentru cele mai bune actriţe, pentru rolurile din “După dealuri”, filmul lui Cristian Mungiu, care a obţinut de altfel şi trofeul pentru cel mai bun scenariu. Cosmina şi Cristina pot avea, datorită Festivalului de la Cannes, o carieră strălucitoare în cinematografie, ele atrăgând atenţia multor mari regizori, cu expresivitatea şi naturaleţea lor din pelicula lui Mungiu.

  • Cristina Flutur s-a născut în 1978 la Iaşi. Şi-a făcut studiile la Cluj, iar din 2002 este actriţă a Teatrului Radu Stanca, din Sibiu. ”Am fost sunată de directorul de casting al filmului să vin la Bucureşti pentru o probă şi m-am dus… Aşa a început totul. Este foarte frumos să filmezi cu Cristian Mungiu. E o bucurie nemaipomenită”, a declarat Cristina.
  • Cosmina Stratan, originară din Iaşi, s-a născut în 1984. Înainte de a se înscrie la UNATC (în toamna lui 2008), ea a cochetat cu presa. Timp de trei ani a fost reporter la Antena 3. După o perioadă, a fost cooptată în echipa emisiunii ”Reporter special”, realizată de Vlad Petreanu. ”Am ales-o pe ea din cei 350 de oameni care făceau parte din departamentul Ştiri pentru că era un foarte bun reporter, dornică să înveţe”, a declarat Petreanu, fostul şef al Cosminei.

Tatăl Cosminei Stratan: „Am plâns de fericire”

”Şi eu, şi soţia mea am plâns de fericire când am văzut că a luat premiul. Am trăit nişte emoţii atât de intense să o văd pe acea scenă, înconjurată de nume mari ale cinematografiei! Ne-am auzit apoi la telefon şi am simţit-o emoţionată, dar şi foarte obosită. Pentru ea, acest festival a fost un tumult de emoţii. Suntem mândri că primul ei film i-a adus un succes atât de mare. Cred că şi-a întâlnit destinul”, a declarat medicul Emil Stratan, tatăl Cosminei.

Cartea Tatianei Niculescu Bran , sursă de inspiraţie

Scenariul filmului lui Cristian Mungiu are la bază două cărţi semnate Tatiana Niculescu Bran – «Spovedanie la Tanacu» şi «Cartea judecătorilor». Despre filmul lui Mungiu, Niculescu Bran a declarat la Radio France International că acesta a oferit un alt sens cărţii sale: ”Scenariul lui Cristian Mungiu spune în limbaj cinematografic povestea pe care eu am spus-o în «Spovedanie la Tanacu», căreia îi adaugă patru scene noi, dar îi adaugă şi o schimbare de accent”

Comentarii