Numeroși prieteni apropiați ai Ducesei de Cornwall au fost invitați la propritatea Highgrove din Gloucersterhire pentru a sărbători aniversarea acesteia. Luni, soția prințului Charles împlinește 70 de ani, însă petrecerea a fost cu o zi mai devreme.

Aniversara Camillei a fost însă o ocazie pentru jurnaliști de a analiza cum aceasta a reușit să crească în popularitate și să devină apreciată de britanicii, după ce a fost numită de presa britanică “cea mai detestată femeie din Marea Britanie”, în urma divorțului dintre prințul Charles și prințesa Diana.

Charles și Camille s-au întâlnit prima oară în 1970, când prințul era căsătorit cu Diana.  La începutul anilor 1990, britanicii au numit-o pe Camilla responsabilă pentru divorțul dintre prințul Charles și “prințesa inimilor”, în timp ce Diana s-a referit la “o a treia persoană” privind mariajul care se destrăma în public.

Atunci, presa britanică o numea pe Camilla drept “cea mai detestată femeie din Regat”. A fost numită chiar diabolică, căci era motivul pentru care povestea desprinsă de basme privind mariajul Prințului Charles și al prințesei Diana s-a încheiat, notează NBC News.


Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”


Atunci când Diana a murit într-un accident de mașină, în 1997, popularitatea Camillei a scăzut și mai mult, la fel ca și cea a familiei regale. Deși ulterior, britanicii au început să aprecieze din nou familia regală, a durat mult timp până când același lucru s-a putut spune și despre Camilla.

În ciuda acestor obstacole, 20 de ani mai târziu Camilla pare să fi câștigat inimile britanicilor. Totul se datorează atât stategiei palatului, cât și personalității sale, căci ea este descrisă drept “o persoană cu picioarele pe pământ”, atunci când se întâlnește cu oamenii de rând. Iar când vine vorba despre astfel de întâlniri, Camilla are foarte multe evenimente publice. În 2016, ea a avut astfel de 221 de angajamente, fiind depășită doar de soțul ei, prințul Charles, și de regina Elisabeta a II-a.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

“Imaginea ei a fost transformată, cu atenție. Au făcut o treabă minunată reabilitându-i reputația”, a afirmat Roddi Vaughan-Thomas, specialist în PR.

Care a fost strategia principală? Relația dintre Camilla și Charles a fost introdusă cu grijă și lent în atenția britanicilor, pentru ca aceștia să poată să vadă că moștenirea lăsadă de Lady Di nu va fi neglijată.

“Au trecut decenii. A fost un proces gradual. Ani de zile am știut că el și Camila sunt împreună, însă ea nu apărea alături de el la evenimente oficiale. Nu a fost băgată pe gât publicului. Palatul a făcut pași mici”, a declarat Melanie Brompley, corespodentul pentru E!.

Prima apariție în public a cuplului a fost în 1999, la ziua de naștere a surorii Camillei, care a fost sărbătorită la hotelul Ritz din Londra. Deși erau sute de jurnaliști care voiau să audă un cuvânt, Camilla a zâmbit și a păstrat tăcerea. “A fost începutul procesului de acceptare”, mai spune Vaughan-Thomas.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

“Poți să consideri povestea lor drept una dintre cele mai mari povești de dragoste regale, cu toate controversele, cu toată perioada de timp. Sunt doi îndrăgostiți care nu pot fi împreună și totuși, ani mai târziu, ajung să fie împreună”, a declarat Camilla Tominey, editorul privind familia regală a publicației Sunday Express.Cum i-a cucerit Camilla pe britanici 

Atunci când s-a căsătorit cu Charles, în 2005, Camilla a devenit oficial membră a familiei regale britanice, primind titlul “Ducesa de Cambridge”. Din această calitate, ea a dus adevărate campanii împotriva violenței domestice.

Angajamentele ei publice au propulsat-o și în sondaje. În 2005, doar 7% dintre britanici credeau că ar trebui să aibă titlul de regină, după decesul reginei și după ce Charles va moșteni tronul. În 2015, aproximativ 53% dintre britanici au spus că ar trebui să fie regina consoartă, iar 32% au afirmat că ar trebui să primească un titlu mai puțin important. Desigur, acest subiect este dezbătut în continuare, la fel cum este și cel privind ipoteza ca Charles să renunțe la tron, pentru a fi încoronat direct prințul William.

Percepția publicului despre Camilla s-a îmbunătățit nu doar cu ajutorul prințului Charles, dar și cu ajutorul copiilor acestuia – William și Harry.

„Este o femeie minunată și l-a făcut pe tatăl nostru foarte, foarte fericit, ceea ce este cel mai important lucru. Eu și cu William o iubim”, a spus prințul Harry, în 2005, într-un interviu acordat înainte de nunta prințului Charles și Camilla. Cu tot mai multe evenimente publice, Camilla a reușit să fie tot mai apreciată. Caracterul ei a ajutat-o în acest sens.

“A părut să fie o persoană normală, cum și este, de altfel. Este cu picioarele pe pământ”, a declarat Roya Nikkah, corespondentul privind familia regală a publicației Sunday Times. La un eveniment recent, Camilla a oferit un scurt discurs, iar apoi a vorbit cu părinții și copiii prezenți.

“A fost incredibil, mai ales că ar putea să fie regină într-o zi. Și-a amintit povestea mea, a fost cu adevărat incredibil”, a afirmat o fetiță de 11 ani.

Aniversare ferită de public

Celebrările privind aniversarea a 70 de ani au început pe 13 iulie, cu o recepție la Clarence House, reședința oficială a Prințului Charles și a Camillei. Cu o zi înainte de aniversarea propriu-zisă, Camilla a oferit o petrecere privată la reședința de la Highgrove.

În termeni regali, aceste evenimente sunt unele modeste. Cu toate acestea, mulți specialiști în familia regală consideră că decizia a avut strânsă legătură cu faptul că la sfârșitul lunii august sunt comemorați 20 de ani de la moartea prințesei Diana.Foto: EPA

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă