MENIU CAUTĂ

Emma Thompson refuză să lucreze cu un director de la Disney acuzat de hărțuire sexuală

Distribuie

Emma Thompson a anunţat că nu poate să lucreze cu John Lasseter, fostul director artistic al Disney Animation, acuzat de hărţuire sexuală, astfel că se retrage dintr-un film aflat în producţie la studiourile Skydance din California. 

Actriţa britanică deţinătoare a două premii Oscar ar fi trebuit să asigure vocea unui personaj din filmul de animaţie „Luck” şi efectuase deja câteva înregistrări în cadrul acestui proiect.

Studioul californian Skydance a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că l-a angajat pe John Lasseter. Deși Lasseter este apreciat pe plan internaţional pentru creațiile lui, printre care „Cars” şi „Toy Story”, el a fost obligat să îşi părăsească funcţia deţinută în cadrul grupului Sony după ce a fost acuzat de comportamente nepotrivite, precum „îmbrăţişări neconsimţite” faţă de unele dintre angajatele companiei, potrivit Agerpres.

John Lasseter, în vârstă de 62 de ani, a prezentat scuze publice şi a recunoscut că a „eşuat” în tentativa de a impune o cultură „a încrederii şi a respectului” în cadrul celebrului studio hollywoodian.

John Lasseter a fost acuzat de hărțuire sexuală

Nu doar că pentru Emma Thompson scuzele nu au fost acceptate, dar actrița a trimis o scrisoare directorilor de la Skydance, pentru a protesta faţă de decizia numirii lui John Lasseter la conducerea studioului de animaţie. Tot ea a transmis scrisoarea şi cotidianului american Los Angeles Times, care a publicat-o.

„Găsesc foarte straniu faptul că voi şi firma voastră v-aţi gândit să angajaţi pe cineva care are un trecut atât de inacceptabil precum domnul Lasseter, în contextul actual”, a denunţat actriţa în vârstă de 59 de ani.

„Dacă un bărbat a petrecut decenii întregi comiţând astfel de atingeri nepotrivite asupra femeilor, de ce ar dori o femeie să lucreze pentru el, când singurul motiv care îl împiedică să o atingă este doar contractul lui, care stipulează că trebuie să se comporte într-o manieră ‘profesionistă’?”, a mai spus Emma Thompson.

Emma Thompson a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din „Întoarcere la Howard’s End”, şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului „Raţiune şi simţire” de Jane Austen. Ea a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în august 2010.

Foto: EPA


PREMIILE OSCAR 2019 | Lista completă a câştigătorilor. „Bohemian Rhapsody”, cele mai multe premii – patru


 

Comentarii