Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Omagiul fiicei pentru tatăl renegat. Fata lui Micolov își va numi copilul Ilie
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Omagiul fiicei pentru tatăl renegat. Fata lui Micolov își va numi copilul Ilie

EXCLUSIV/ Omagiul fiicei pentru tatăl renegat. Fata lui Micolov își va numi copilul Ilie

La Cimitirul ”Pacea” din Suceava, orașul său natal, a fost înmormântat Ilie Micolov, unul dintre cei mai populari și nonconformiști artiști ai anilor ’80. Autorul uneia dintre cele mai ascultate melodii românești din toate timpurile, ”Dragoste la prima vedere”, artistul s-a stins sâmbătă, răpus de o boală necruțătoare. Ilie a trecut în neființă cu câteva zile înainte să vină pe lume, în Germania, nepotul său. Un băiat care, în ciuda relațiilor reci dintre artist și familie, îi va purta numele.

De Florian Gheorghe,

Relația lui Micolov cu soția și fiica sa n-a fost una bună. Cei trei au plecat din țară, în Germania, la scurt timp după ce Elena Ceaușescu a interzis ca artistul să mai apară la vreun post de radio sau televiziune. Se supărase că nu a vrut să cânte la ziua ei. După căderea comunismului, Ilie Micolov a decis să revină în țară, decizie cu care familia nu a fost de acord. Și drumurile li s-au despărțit. Pentru că artistul n-a făcut concesii. A pus țara și arta mai presus de familie.

În ciuda distanței și a divergențelor, soția acestuia a fost prezentă la procesiune. Și fiica artistului și-ar fi dorit să vină în țară, însă peste câteva zile urmează să nască.

Peste câteva zile va veni pe lume, în Germania, nepotul lui Ilie Micolov, ce îi va purta numele defunctului artist

Deși a părăsit orașul natal la începuturile anilor 80 și s-a mutat în București, sute de suceveni au venit în ziua de duminică să-și ia rămas bun de la artistul tinereții lor, la Biserica „Sfântul Gheorghe” (Mirăuți).

Artistul a fost înmormântat lângă mama sa, trecută în neființă în urmă cu câțiva ani. Casele sale din București, un apartament și o garsonieră, vor ajunge cel mai probabil la familia sa, soția și fiica, cu care artistul nu a avut tocmai o relație bună în ultimii ani. Ultima dorință a lui Ilie Micolov, angajament respectat de verișoara sa ce l-a îngrijit până în ultima zi de viață, a fost ca, de va fi să moară, să fie slujit într-o biserică, nu în capelă.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Ceremonia a fost oficiată de patru preoți și, ca printr-o minune, așa cum am interpretat martorii prezenți, ploaia a încetat doar pentru procesiunea de înhumare.

Un ultim regret al artistului descoperit de marele muzician Luigi Ionescu, pe când Ilie s-a angajat ca electrician și operator sunet la Teatrul „Constantin Tănase”, a fost că nu a avut puterea să ajungă la Festivalul muzical „Cununa petrolului”, care a avut loc luna trecută, la Moreni, loc unde solistul a fost nelipsit timp de nouă ani consecutiv, dar s-a interesat de mersul evenimentului.

Pe viitor, în cadrul festivalului va exista o secțiune ce va purta numele artistului, confirmă Dana Călineț, organizatoarea evenimentului concurs sus-amintit, cea care s-a numărat printre persoanele prezente la înmormântarea prietenului său și care a transportat jerbele tuturor artiștilor ce au vrut să-și exprime durerea.

Ultimii ani din viața artistului de legendă, care a sfidat chiar și nomenclaturiștii comuniști, au fost un adevărat chin, în lupta cu multe probleme ce i-au subrezit sănătatea falnicului om ce, în tinerețea sa a fost hocheist, motociclist și vânător, pasiune care i-a băgat în sperieți pe mai toți artiștii cu care pleca în turnee. Căci Micolov nu pleca de acasă fără propria pușcă (FOTO), fapt ce alarma toată Miliția din orașele unde artistul popsea pentru un concert.

CITESTE SI: VIDEO EXCLUSIV/ Ion Dichiseanu, ultimul romantic. La 84 de ani, i-a făcut o super-declarație de dragoste fostei soții

Close
Închide
  Close