De Daniel Coltuc, Izabela Ionita,


„Dumnezeu a vrut să mă bucur până la un moment dat de dragostea a doi taţi: pe cel natural, Nelu Bănicioiu, l-am pierdut în iunie 2003, cu puţin timp înainte de ziua mea de naştere, iar pe cel de-al doilea, adoptiv, în noiembrie 2000. Am fost devastată la moartea acestui om, Nicolae Zăvoranu, care m-a crescut cu toată dragostea din 1984, luna decembrie, o lună şi un an fatidici pentru mine. Relaţia mea cu acest om a fost una cu totul şi cu totul specială, nu l-am simţit niciodată ca pe un tată vitreg, din contră, a fost un om deosebit, care m-a învăţat numai lucruri frumoase. Mi-a dat o educaţie aleasă şi a ţinut ca eu să fiu instruită, să termin o facultate, să fiu licenţiată, pentru că în viaţă nu contează numai frumuseţea, ci şi educaţia şi pregătirea intelectuală. De precizat că el terminase patru facultăţi: ASE, Agronomia, Dreptul şi masterul în ştiinţe politice. A fost foarte importantă prezenţa lui în viaţa mea în acea perioadă de formare a mea.

Ţin minte că petreceam ore întregi cu el, mă învăţa numai lucruri frumoase, îmi spunea mereu că mă iubeşte ca pe propriul copil pe care nu îl avea, dar niciodată nu a încercat să îi ia locul tatălui meu natural, pentru care avea un deosebit respect şi pe care m-a îndemnat întotdeauna să-l iubesc aşa cum se cuvine. El a fost primul soţ al Mărioarei, care era măritată de la 16 ani cu el pentru a fugi de acasă, unde părinţii o puneau să meargă la şcoală. Căsătoria nu a împiedicat-o însă pe Mărioara să rămână însărcinată cu alt bărbat în perioada în care soţul ei făcea stagiul militar. Este vorba despre Şerban Gherghiade, pe care l-a amăgit şi căruia i-a făcut două fete gemene, Adriana şi Camelia, moarte la cutremurul din martie 1977. Cam ăsta este caracterul “distinsei” doamne şi suntem abia la început, avea 16 ani.

A făcut două preinfarcturi

Viaţa lui Nicolae Zăvoranu cu Mărioara nu a fost una frumoasă, el a oferit totul a doua oară, numai că o vorbă foarte adevărată spune că “cine trădează odată, trădează şi a doua oară”. De aceea, în vara anului 1990, m-a lăsat cu Nicolae Zăvoranu în România şi a fugit în Italia, unde a rămas 6 luni cu amantul său milionar, Carmine. Nicu a suferit în acea perioadă două preinfarcturi, martori fiind mulţi prieteni (doamna Vasilica Teodorescu, bună prietenă de familie, putând chiar confirma cele spuse de mine). Cu chiu, cu vai s-a îndurat Mărioara să se întoarcă, locuind ca o neruşinată încă un an cu amantul italian într- un apartament în Bucureşti, sub nasul lui, practic. A revenit un an mai târziu, după ce a fost bătută şi ruşinată de nevasta şi fetele italianului, care murise între timp.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

«L-a abandonat pe tata mort în spital»

Pentru că Nicu era un om bun şi nu mai dorea o altă căsătorie la acea vârstă, a acceptat să mai stea cu ea, în ciuda comportamentului ei cumplit. Tot ce am auzit eu de la ea, atât în ceea ce-l priveşte pe tata, cât şi în ceea ce-l priveşte pe Nicu, au fost doar blesteme, înjurături crunte, pe care nu le voi putea relata vreodată. Anii au trecut şi Nicu se înstrăina tot mai mult de ea. S-a îmbolnăvit de “inimă rea” din cauza certurilor şi înjurăturilor ei permanente. În noiembrie 2000, după un voiaj la Budapesta în vederea cumpărăturilor pentru Crăciun, conducând înapoi către ţară, i s-a făcut rău şi a murit ulterior într- un spital din Caransebeş. “Distinsa” doamnă nu a fost afectată, a luat imediat maşina şi borseta lui cu carduri şi s-a îndreptat spre Bucureşti. Adică, mama mi-a abandonat tatăl mort în spital! După două zile, trupul său a fost adus de către şofer, care poate să confirme ceea ce spun eu.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Mărioara nu a ţinut doliu

Nici urmă de doliu, nici urmă de lacrimi la înmormântarea, tragică pentru mine, a acestui minunat şi suflet prea bun şi îngăduitor tată şi soţ. Pot să închei spunându- vă că eu, la un moment dat, am leşinat când a fost coborât sicriul în groapă şi nu mai ştiu nimic. Durerea era mult prea mare şi cel care mă iubise şi mă învăţase numai de bine avea să plece definitiv de lângă mine. Cel care se îngrijise să- mi lase un imperiu pe numele meu, având încredere şi mândrindu-se cu fata lui, avea să mă părăsească definitiv, pentru că făcuse greşeala de a lua a doua oară de soţie o femeie rea, nemiloasă, crudă şi lipsită de dragoste sau scrupule.

Dacă veri să fii la curent cu noutățile din viața Oanei, poți intra pe contul personal de Facebook și pe site-ul său.

Citiți mâine ce întrebări îi pune, public, prin intermediul ziarului Libertatea, Oana Zăvoranu mamei sale!

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile