MENIU CAUTĂ
, de Florian Gheorghe

EXCLUSIV/ Ricky Dandel, vedeta anilor 80, vine în România pentru a sărbători 50 de ani de carieră. ”Când cânt, eu nu am vârstă!”

Distribuie

Ricky Dandel se întoarce în România! Nonconformistul star al muzicii de dinainte de ’89 revine în țara unde s-a născut și a fost o reală vedetă pentru a sărbători 50 de ani de carieră muzicală. Solistul, acum în vârstă de 66 de ani, aduce  la propria aniversare, la Sala Palatului (29 noiembrie), unele dintre cele mai tari nume ale muzicii europene a anilor ’70 și ’80, în frunte cu legendarii BZN.

Acum cetățean german și membru al Uniunii Compozitorilor din Germania, charismaticul artist ce a prezentat cele mai importante ediții ale Festivalului ”Cerbul de Aur” de după 89 (1992, 1992, 1994, 1996 și 2001) se întoarce la București, pe scena unde a cântat de zeci de ori și singur, dar și alături de trupa sa, Solaris, pe care a înființat-o în 1967.

În spectacolul aniversar ceva avea loc la sfârșitul toamnei, intitulat ”Duelul hiturilor”, Ricky Dandel va fi sărbătorit de cinci mari nume din perioada de aur a muzicii, o întrecere muzicală ”oldies, but goldies” , primul nume confirmat fiind olandezii de la BZN, care au lansat zeci de succse muzicale începând din 1965.

Ricky Dandel se întoarce în România pentru propriul spectacol aniversar

Solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator și showman, Ricky Dandel este considerat unul dintre primii 10 cei mai cunoscuți sibieni, alături de personalități precum Aurel Vlaicu, Emil Cioran, Octavian Goga sau Samuel von Brukenthal. ”Când cânt, eu nu am vârstă, mă simt exact ca la 15 ani”, ne-a declarat Dandel, care a lansat primul album în 1970, la singura casa de discuri existentă în România înainte de 89, Electrecord.

Discografia sa a fost completată în Germania, țară unde locuiește din 1989 și unde este profesor. Melodia ”Du bist mein Licht” a stat patru săptămâni pe locul I în topul Bavariei la ”Deutsch Schlagerparade”, difuzat pe postul de radio Bayern 1.


Mesajul Angelei Gheorghiu, după ce Gabriela Firea a spus că soprana a acceptat titlul de cetățean de onoare al Capitalei. ”A ales să răspundă cu inexactități”

Citește mai multe despre ricky dandel și sala palatului pe Libertatea.

Comentarii