natalia-guberna

Natalia Guberna (58 ani)

Una din marile voci din perioada când muzica uşoară era cel mai popular gen muzical, Natalia Guberna a rămas aproape de sălile de spectacol, prin intermediul Teatrului Excelsior, unde îşi desfăşoară activitatea în cadrul departamentului secretarial literar. Artista s-a lansat în cel ai de succes grup feminin al anilor ‘80, Trio Express, alături de Carmen Harra și Angela Stonescu. ”Iubirea mi-a bătut în geam”,”De ce?” ori ”Valuri albe” sunt unele dintre cele mai ascultate melodii între 87-89.

eva-kissEva Kiss (63 ani)

”Tăcutele iubiri”, ”Anotimpul speranțelor”, dar mai ales ”E scris în stele” rămân în istoria muzicii ușoare. Artista locuiește din 1990 în Danemarca și cântă în continuare, în aceeași trupă cu soțul său, Radu Constantin. A avut șansa să fie admirată chiar de regina Danemarcei, în 1997 și 2004.

stela-enache

Stela Enache (66 ani)

Stela Enache, vocea de aur a muzicii ușoare românești, a revenit anul acesta în actualitatea discografică, după 19 ani de pauză, cu un dublu album intitulat ”Cântecele mele”. Anul acesta s-au împlinit 30 de ani e la lansarea  ”Ani de liceu”, de pe coloana sonoră a peliculei cinematografice ”Extemporal la dirigenție”.

margareta-paslaru

Margareta Pâslaru (72 ani)

Distinsa artistă, actriță și cântăreață, ce a revoluționat muzica ușoară românească, a imigrat în 1983 în Statele Unite, în perioada când era o personalitate în adevăratul sens, în România. A ales să-și urmeze soțul și a luat-o de la 0 într-o țară străină, unde a continuat să cânte și să creeze formate tv. La anul se împlinesc 60 de ani de la debutul celei care a lansat succesul ”Lasă-mi toamnă, pomii verzi”. În urmă cu doi ani a vizitat România pentru a lansa un nou CD, ”Actorii cântă”.

marina-voica

Marina Voica (80 ani)

Marina Voica, neobosita solistă datorită căreia dansau românii pe ritmuri spaniole în anii 60, se arată cu chef de muncă și foarte veselă. Artista a relansat recent un titlu personal foarte cunoscut pe un album muzical nou, nouț –”Și afară plouă, plouă…”.

doina-spataru

Doina Spataru (68 de ani)

Respectabila artistă încă este prima solistă a orchestrei Petre Geambașu Show Band. Mama regretatei Mălina Olinescu încântă cele mai luxoase petreceri alături de prietenul și partenerul său de scenă.

Din 79 cei doi formează unul dintre cele mai îndrăgite duete din muzica ușoară.

aura-urziceanu

Aura Urziceanu (70 ani)

Pe 14 decembrie, una dintre cele mai importante voci ale genului jazz și din muzica ușoară, Aura Urziceanu a împlinit 70 de ani. Artista, care a debutat în urmă cu 50 de ani,  locuiește în Canada, unde i s-a organizat și o petrecere aniversară. Românca lucrează cu faimoasa trupă de jazz la nivel mondial Duke Ellington și a a lucrat cu marele Quincy Jones.

mihaela-mihai

Mihaela Mihai (70 ani)

Solista ce a făcut celebră melodia ”De-ai fi tu salcie la mal”, Mihaela Mihai s-a bucurat de o prodigioasă carieră muzicală, în țara sa, dar și Franța, unde a locuit în anii 80. Mihaela Mihai a încercat de două ori să intre ca independent în Parlamentul European și s-a implicat activ pentru respectarea drepturilor colegilor săi de breaslă prin organizația sa, Uniunea Artiștilor Liber Profesioniști din România, iar o lege îi poartă indirect numele (Legii 109/2005 privind indemnizația pentru activitatea de liber profesionist a artiștilor interpreți sau executanți din România).

foto zoltan lorencz

foto zoltan lorencz

Olimpia Panciu (62 ani)

Solista și soțul său, marele chitarist Mircea Romcescu s-au repatriat anul acesta după 23 de ani petrecuți în Danemarca. Țară unde au continuat să cânte, dar, în paralel, au activat și în alte domenii ( solista ca desenator, fratele lui Adrian Romcescu inginer de sunet și compozitor). În anii 70 artista făcea furori cu emisiunea muzicală ”Marius, Olimpia și Mihai” alături de Marius Țeicu și Mihai Constantinescu.

dida-dragan

Dida Dragan (70 ani)

Inconfundabila voce a Didei Drăgan se asociază cu nepieritoarele melodii ”Deschide-ți poarta soarelui” ori ”Ochii ploii”.  Artista a locuit o perioadă împreună cu sora și fiul său în Elveția, dar s-a reîntors în România.  În ultimii ani petrecuți în țară solista s-a apropiat de biserica apostolică căreia i-a dedicat multe din melodiile sale.

carmen-radulescu

Carmen Radulescu (52 ani)

Vedeta lansată de compozitorul Șerban Georgescu înaintea Mădălinei Manole, Carmen Rădulescu rămâne aproape de scenă,  loc unde încă simte aprecierea publicului de calitate. O lungă perioadă interpreta ce a lansat  Vise uitate”, “O floare de astă-vară” ori “Întoarce-te” s-a ocupat strict de educația familiei și fiului său.

gina-patrascu

Gina Pătrașcu (63 ani)

Din ”Generația de Aur ” face parte și Gina Pătrașcu. Câștigătoarea Trofeului ”Steaua fără nume” (1983), fosta soție a marelui actor de comedie Horia Șerbănescu, cântăreața s-a stabilit în Germania în urmă cu șapte ani și conduce o asociație cultura dedicată românilor.

ileana-sipoteanu

Ileana Sipoteanu (49 ani)

“Ce mult te-am iubit” sau “Ai venit prea târziu” sunt melodii ale Ilenei Șipoteanu ce sărbătorite cu milioane de aplauze. Panica și împușcăturile dintr-o seară de decembrie 1989 i-au adus un șoc emoțional care ar fi putut marca sfârșitul carierei ei. Însă, după un an, vocea i-a revenit și s-a reîntors pe scenă. Artista locuiește în Constanța și lucrează cu soțul spu, compozitorul Dumitru Lupu.

dana bartzer

Dana Bartzer (50 ani)

Înainte de 89 Dana Bartzer și soțul său, Dan Creimerman erau unul dintre cele mai cunoscute cupluri de pe scena muzicală. Anii în care muzica ușoară a pălit i-a convins pe cei doi să iasă din lumina reflectoarelor însă muzica lui și vocea solistei, care este aproape neschimbată, sunt încă prezente prin intermediul a zeci de spoturi comerciale radio și  tv. Cei doi fac o afacere bună compunând și interpretând muzică de reclamă.

Marina-Scupra

Marina Scupra (49 ani)

Lansată la Festivalul de la Mamaia  unde a abținut Trofeul în 84 cu melodia ”Joc de copii”, Marian Scupra a fost una dintre cele mai arătoase soliste. Anii au trecut iar artista a rămas aproape de marea sa pasiune, muzica și a activat ca artist al Ministerului de Interne. În prezent este profesoară de cantă la Scoala Populară de Artă din Pitești.

oana-sarbu

Oana Sârbu (48 ani)

Vedeta incontestabilă a filmului generației care a trăit evenimentele din89 -”Liceenii”, solista Oana Sârbu nu și-a dorit niciodată să urmeze pasul grăbit al genurilor muzicale în vogă și totuși atrage atenția.  Artista a lansat un album cu rugăciuni ce precede un altul cu muzică pentru copii.Partenera lui Ștefan Bănică jr. în succesul ”Liceenii”, Oana Sârbu trăiește din muzică și proiecte educaționale pentru copii.

elena-carstea

Elena Cârstea (54 ani)

De aproape 10 ani, Elena Cârstea s-a mutat în Florida, Statele Unite, împreună cu soţul său Glenn şi fiicele sale înfiate, Sanda şi Adriana. Artista, care cunoscut consacrarea odată cu lansarea piesei ”Ochii tăi” (1983), cântă acum doar de plăcere, în comunitatea românească.

Stelele Epocii de Aur, Angela Similea (70 ani), Mirabela Dauer (69 ani) și Corina Chiriac (67 ani) nu au nevoie de o recapitulare a carierelor căci distinsele doamne ale muzicii ușoare au fost prezențe constante pe scena în ultimii ani. Motiv pentru care transformarea lor nu suprinde pe nimeni căci s-a produs sub ochii fanilor. Mai ales Mirabela care continuă să concerteze, nu doar în România ci și în statele vest europene, Statele Unite și Canada. Până în prezent a lansat 28 de albume și sigur nu se va opri aici.

simile-corina-mirabela

În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
PARTENERI - GSP.RO
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
BOMBĂ! Familia Halep, ÎNGROPATĂ în datorii. Suma e colosală, de ordinul milioanelor de euro
Playtech.ro
BOMBĂ! Familia Halep, ÎNGROPATĂ în datorii. Suma e colosală, de ordinul milioanelor de euro
Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania. Disperați, au tăiat prelata camionului, au scos mâinile şi au strigat după ajutor
Observatornews.ro
Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania. Disperați, au tăiat prelata camionului, au scos mâinile şi au strigat după ajutor
Horoscop 28 februarie 2021. Vărsătorii sunt în pană de idei, le e greu să aleagă ceva anume din ce-și doresc
HOROSCOP
Horoscop 28 februarie 2021. Vărsătorii sunt în pană de idei, le e greu să aleagă ceva anume din ce-și doresc
Ani grei de închisoare pentru patronul unei cârciumi din România. Cum şi-ar fi ucis clienţii
Știrileprotv.ro
Ani grei de închisoare pentru patronul unei cârciumi din România. Cum şi-ar fi ucis clienţii
S-a îmbătat şi a luat-o la bătaie. Imagini incredibile cu o vedetă goală, la o petrecere
Telekomsport
S-a îmbătat şi a luat-o la bătaie. Imagini incredibile cu o vedetă goală, la o petrecere
Dacă nu ai economii care să-ți acopere un an, e bine să fii prudent. Află tot ce trebuie să știi despre economisire (Publicitate)
PUBLICITATE
Dacă nu ai economii care să-ți acopere un an, e bine să fii prudent. Află tot ce trebuie să știi despre economisire (Publicitate)