Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > FLORIN PIERSIC ÎMPLINEŞTE AZI 78 DE ANI! La mulţi, maestre! Transmite-i şi tu o urare! | FOTO

FLORIN PIERSIC ÎMPLINEŞTE AZI 78 DE ANI! La mulţi, maestre! Transmite-i şi tu o urare! | FOTO

De Dana Aramă,

Înalt, frumos de pică, şarmant de-i cădeau toate femeile la picioare şi, în plus, cu un talent nemaiîntâlnit – sunt doar câteva dintre calităţile cu care Florin Piersic a reuşit să ajungă la inimile a milioane de români. A cucerit generaţii după generaţii, iar publicul îi sorbe fiecare cuvânt şi abia aşteaptă să-l vadă pe scenă, pe micile ecrane sau oriunde altundeva.
Astăzi, 27 ianuarie 2014, acest adevărat maestru al scenei artistice româneşti împlineşte 78 de ani.
În ciuda faptului că este septuagenar, Florin piersic este acelaşi bărbat frumos şi are o energie debordantă. Este imposibil să nu te cucerească din prima.
Cu o carieră de invidiat în spate, Florin Piersic are ce povesti. A jucat alături de cele mai mari personalităţi ale scenei şi cinematografiei româneşti.
La fiecare apariţie a sa, legendarul actor reuşeşte să transmită atât de multă emoţie încât te faci să râzi sau să plângi alături de el.
Florin Piersic s-a născut la Corlata, judeţul Suceava ca fiu al medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic. A absolvit Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (IATC, astăzi UNATC), promoţia 1957. Are o bogată activitate teatrală (Teatrul Naţional Bucureşti) şi cinematografică.
În anii ’60, Florin Piersic s-a căsătorit cu actriţa Tatiana Iekel, cea care i-a dăruit şi primul copil, pe Florin Jr. A doua soţie a fost  Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În anul 1985, Anna Széles a cerut şi a obţinut divorţul şi s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea şi pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relaţie de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, originară din Cluj. De atunci, actorul s-a mutat la Cluj. Pe 26 ianuarie 2011, cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit cinematograful „Florin Piersic”.
Astăzi, la 78 de ani, îi urăm „La mulţi ani, maestre!”. Transmite-i şi tu urarea ta!
 

Close
Închide
  Close