Mergi direct la conținut »
Florina Cercel: "Lăsați-mă în pace că vreau să plec!". Virgil Ogășanu dezvăluie că actrița se închisese în sine în ultima perioadă
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Florina Cercel: "Lăsați-mă în pace că vreau să plec!". Virgil Ogășanu dezvăluie că actrița se închisese în sine în ultima perioadă

Florina Cercel: „Lăsați-mă în pace că vreau să plec!”. Virgil Ogășanu dezvăluie că actrița se închisese în sine în ultima perioadă

Plecarea Florinei Cercel a lăsat un imens gol în sufletele membrilor familiei, apropiaților și iubitorilor de teatru și film. Printre cei de neconsolat se numără și maestrul Virgil Ogășanu, colegul ei de facultate, de scenă și prieten bun.

De Andreea Romaniuc Archip,

Virgil Ogășanu și Florina Cercel se știau din studenție, când s-au și împrietenit. De atunci, au jucat împreună în multe piese de teatru și de televiziune, dar și în filme.

„Am fost colegi de facultate, colegi de cămin – îmi amintesc de cantina cu cartelă! – și foarte buni prieteni, ne știam din anii 60, am fost în turnee, ne-am văzut foarte des la țară, la Cornu”, ne-a povestit cu tristețe actorul.

Meseria i-a adus pentru ultima oară împreună pe scenă în „Moartea unui comis voiajor”, prin 2005-2006, spectacol pe care l-au jucat vreo șase ani.

Maestrul are numai cuvinte de laudă la adresa regretatei actrițe: „Era un om deosebit, foarte săritor pentru toată tagma actoricească, s-a bătut pentru condiții mai bune pentru pensionari, încerca să își ajute colegii și a fost o actriță extraordinară”.

„Știam că avea probleme de sănătate, acuza o oboseală, voia să ajungă la spital să vadă ce are”

Vârsta și boala au sabotat-o pe celebra actriță în ultima perioadă, când nu mai era în cea mai bună formă. Ultima convorbire dintre Florina Cercel și Virgil Ogășanu a avut loc pe WhatsApp. Obișnuiau să își trimită poze și să folosească tehnologia modernă pentru o comunicare rapidă.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

 

„Știam că avea probleme de sănătate, avea deplasări cu piesa «Gaițele» și acuza o oboseală, voia să ajungă la spital să vadă ce are. I-am spus că îi doresc multă sănătate, iar ea mi-a răspuns: „Te sărut, maestre! Ai răbdare că am să vin și eu la tine pe terasă, la sfârșitul lunii iulie, să bem un vin românesc!””, a povestit, pentru Libertatea, Virgil Ogășanu.

„S-a închis în ea, nu a mai lăsat în preajmă decât familia și pe cei foarte apropiați”

Din păcate, boala incurabilă de care suferea a împiedicat-o să își ducă planul la bun sfârșit.

De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, aflase diagnosticul, unul crunt… Atunci, „S-a închis în ea, nu a mai lăsat în preajmă decât familia și pe cei foarte apropiați. I-a gonit pe toți cei care veniseră să o vadă spunându-le: „Lăsați-mă în pace că vreau să plec!”. Diagnosticul era clar, ea era un om deștept, rațional! E o pierdere mare pentru teatru, pentru noi, colegii, am trăit împreună toate etapele profesiei, ne pleacă încă un partener important! Dumnezeu să o odihnească acolo unde îi este locul”, a adăugat, îndurerat, maestrul Virgil Ogășanu.

Foto: Vlad Chirea/Florin Ghioca

Close
Închide
  Close