Mergi direct la conținut »
A fost descoperit un nou leac pentru oamenii care chelesc
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > A fost descoperit un nou leac pentru oamenii care chelesc

A fost descoperit un nou leac pentru oamenii care chelesc

Un nou leac pentru oamenii care chelesc a fost descoperit, accidental, după ce a fost folosit un medicament dedicat tratării osteoporozei osteoporozei. Totuși, numele medicamentului nu a fost precizat.

Cercetătorii au aflat că medicamentul a avut efect asupra foliculilor de păr în laborator, stimulându-i să crească. Medicamentul conține un component care atacă proteina care provoacă cădrea părului, scrie BBC.

Liderul de proiect, Doctorul Nathan Hawkshaw, de la Universitatea din Mancester, a spus că ”ar putea să facă o adevărat diferență asupra oamenilor care suferă din cauza pierderii părului”. Doar două medicamente sunt disponibile, în prezent, pentru tratarea cheliei: finasterid – pentru bărbați – și minoxidil – pentru femei. Totuși, ambele au efecte secundare și nu sunt întotdeauna eficiente, iar pacienții apelează des la transplant de păr.


CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV/ După ce 25 de ani a vorbit cu fiecare clientă în parte, Liza Panait a început să vândă online. „Inițial nici nu am vrut să aud”


FOTO: HEPTA

Close
Închide
  Close